Arābu valstis: Kataras atbilde ir «negatīva» un «nenopietna»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kataras atbilde uz četru Arābu valstu izvirzītajām prasībām ir «negatīva» un tai «trūkst nopietnības», teikts paziņojumā, kas trešdien izplatīts pēc Saūda Arābijas un tās sabiedroto ārlietu ministru sanāksmes Kairā.

Saūda Arābija, Apvienoties Arābu Emirāti (AEE), Bahreina un Ēģipte izteikušas «apbēdinājumu par Kataras negatīvo atbildi, kas liecina par nevērību un nopietnības trūkumu problēmas sakņu izskaušanā», teikts kopīgajā paziņojumā, kuru nolasīja Ēģiptes ārlietu ministrs Samehs Šukri.

Preses konferencē viņš žurnālistiem norādīja, ka Dohas atbilde «neieliek pamatu Kataras īstenotās politikas pavēršanai pretējā virzienā» un ka tās «nostāja atspoguļo nespēju saprast situācijas nopietnību».

Kā ziņots, Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte 5.jūnijā paziņoja, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Kataru, apsūdzot to ekstrēmistu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu.

Doha šīs apsūdzības kategoriski noraidījusi, taču 22.jūnijā tai tika izvirzītas 13 prasības, kas izpildāmas desmit dienu laikā.

Cita starpā Katarai pieprasīts pārtraukt atbalsta sniegšanu Musulmaņu brālībai, slēgt televīzijas kanālu «Al Jazeera», pazemināt savu diplomātisko attiecību statusu ar Irānu un slēgt tās teritorijā esošo Turcijas militāro bāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu