Soctīkli vārās: 13.grautiņu dalībnieks Ansis - vai ir pelnījis cietumsodu?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Čehijas tiesa šodien turpinās izskatīt lietu par 2009.gada 13.janvāra grautiņos apsūdzētā Anša Ataola Bērziņa izdošanu Latvijai. Apsūdzētā advokāts Jānis Mucenieks nevēlējās prognozēt, vai šodien ir sagaidāms nolēmums. Viņš atzina, ka bija gaidījis to jau vakar. Advokāts iepriekš norādīja, ka Bērziņš aizturēšanas valstī lūdzis politisko patvērumu, jo uzskata, ka kriminālprocess pret viņu ir politizēts, turklāt Bērziņš arī esot saņēmis fiziskas izrēķināšanās draudus gadījumā, ja Latvijā nonāks ieslodzījuma vietā.

Bērziņš saistībā ar apsūdzību par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos bija izsludināts starptautiskā meklēšanā, līdz šopavasar viņš tika aizturēts Čehijā. Jau ziņots, ka Bērziņš starptautiskā meklēšanā tika izsludināts pagājušā gada februārī. Viņš pats apgalvoja, ka devies politiskajā emigrācijā.

Rīgas apgabaltiesa pērn februārī noraidīja Bērziņa sūdzību par viņam piespriesto sodu. Līdz ar to vajadzēja izpildīt iepriekš pieņemto spriedumu, kas Bērziņam kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Iepriekš Bērziņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu.

Tagad šis fakts soctīkloos sacēlis ievērojamu vētru. Daļa Twitter sabiedrības nesaprot, par ko ir «cepiens», jo sods ir sods par izdarīto, bet citi - attaisno pusi, viņam piespriesto reālo cietumsodu salīdzinot ar dažādu bagātu cilvēku «izdarībām», par kurām šādus sodus nesaņem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu