Saūda Arābija un sabiedrotie pagarina Katarai izvirzītā ultimāta termiņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija un tās sabiedrotie pirmdienas rītā pagarinājuši par 48 stundām Katarai noteikto termiņu faktiskās blokādes izbeigšanai izvirzīto prasību izpildei.

Iepriekš noteiktajam termiņam beidzoties svētdienas pusnaktī, Saūda Arābija, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina un Ēģipte vienojās dot Dohai papildus laiku prasību izpildei.

Termiņa pagarināšanu pieprasīja Kuveitas emīrs, kurš uzņēmies starpnieka lomu Persijas līča krīzes risināšanā, teikts Saūda Arābijas ziņu aģentūras SPA izplatītajā četru valstu kopīgajā paziņojumā.

Tikmēr Katara paziņojusi, ka atbilde uz tai izvirzītajām prasībā tikšot iesniegta Kataras emīram šeiham Sabaham al Ahmadam al Sabaham pirmdien, taču līdz šim Doha ļāvusi noprast, ka tā prasības noraidīs.

Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte 5.jūnijā paziņoja, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Kataru, apsūdzot to ekstrēmistu atbalstīšanā un pārāk tuvās attiecībās ar Irānu.

Doha šīs apsūdzības kategoriski noraidījusi, taču 22.jūnijā tai tika izvirzītas 13 prasības, kas izpildāmas desmit dienu laikā.

Cita starpā Katarai pieprasīts pārtraukt atbalsta sniegšanu Musulmaņu brālībai, slēgt televīzijas kanālu «Al Jazeera», pazemināt savu diplomātisko attiecību statusu ar Irānu un slēgt tās teritorijā esošo Turcijas militāro bāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu