ASV pauž šaubas par Kataras blokādes iemesliem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Valsts departaments paudis šaubas par Persijas līča arābu valstu īstenotās Kataras blokādes iemesliem, kā arī aicinājis visas puses strādāt konflikta atrisinājuma labā.

«Kopš embargo ieviešanas ir pagājušas jau vairāk nekā divas nedēļas, un mēs esam noraizējušies par to, ka Persija līča valstis nav Katarai sniegušas savu Katarai izvirzīto apsūdzību detaļas,» otrdien sacīja Valsts departamenta preses dienesta vadītāja Hetere Nauerta.

Ar laiku rodas arvien vairāk šaubu par Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) darbībām, viņa atzina.

«Tagad mums ir viens vienkāršs jautājums - vai tiešām viņi spēruši šos soļus tāpēc, ka Katara atbilstoši apsūdzībām atbalsta terorismu, vai arī tās ir senās domstarpības Persijas līča arābu valstu sadarbības padomes locekļu vidū,» norādīja amatpersona.

Jūnija sākumā Saūda Arābija, AAE, Ēģipte, Jemena, Bahreina, Lībija, Maldīvija un Maurīcija sarāva diplomātiskās attiecības ar Kataru, apsūdzot to terorisma atbalstīšanā.

Dohā šīs apsūdzības nodēvēja par nepamatotām.

Laikraksts «Financial Times» vēlāk skaidroja, ka viens no iemesliem attiecību saraušanai bijis tas, ka Katara samaksājusi vairākus miljardus lielu izpirkuma maksu teroristiem par emīra ģimenes locekļu un 50 karavīru atbrīvošanu no gūsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu