Kataras krīze: «al-Jazeera» piedzīvo plaša mēroga kiberuzbrukumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu lielākā raidsabiedrība «al-Jazeera» ceturtdien piedzīvojusi plaša mēroga kiberuzbrukumu, taču darbību spējusi turpināt, Lielbritānijas medijam «The Guardian» atklāja uzņēmuma augstākā līmeņa darbinieks.

«Bija mēģinājumi iedragāt «al-Jazeera» kiberdrošību, taču mēs ar tiem cīnāmies,» atklāj avots, kurš vēlējās palikt anonīms. Pēc dažām stundām Kataras valsts televīzija paziņoja, ka «drošības apsvērumu dēļ» pēc uzlaušanas mēģinājuma tai uz laiku jāaptur mājaslapas darbība.

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) eksperti maija beigās apmeklēja Kataru, lai izanalizētu hakeru uzbrukumu, kurā Kataras ziņu aģentūrā tika publicētas viltus ziņas, vēstīja CNN. Saūda Arābija minēja šīs ziņas kā vienu no iemesliem, kādēļ pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Kataru.

FIB veiktā izmeklēšana ceturtdien apstiprināja, ka Krievijas hakeri bija atbildīgi par viltus ziņu sūtīšanu no Kataras valdības, tādējādi izraisot krīzi.

Tiek uzskatīts, ka uzbrukumus nerīkoja Krievijas valdība, bet gan neatkarīgi hakeri, kuriem samaksāts, lai tie strādātu kādas citas valsts vai personas labā.

Kā vēstīts, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pirmdien paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedosies uz Kataru.

Šīs valstis apsūdzējušas Kataru par ekstrēmistu grupējumu atbalstīšanu, taču Doha šos apgalvojumus noliedz.

Vēlāk diplomātiskās attiecības ar Kataru pārtrauca arī Jemena un Mauritānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu