Turcijas parlaments atbalsta karaspēka nosūtīšanu uz Kataru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas parlaments trešdien atbalstīja karavīru nosūtīšanu uz karabāzi Katarā.

Šis lēmums tiek uzskatīts par apliecinājumu Turcijas atbalstam Katarai pēc Saūda Arābijas, Apvienoto Arābu Emirātu (AAE), Ēģiptes, Bahreinas un vairāku citu valstu paziņojuma par diplomātisko attiecību saraušanu ar Dohu.

Jau iepriekš noslēgtā vienošanās par kontingenta nosūtīšanu uz Kataru nenosaka nedz karavīru skaitu, nedz to dislokācijas laiku.

Turcijas vēstnieks Dohā Ahmets Demiroks pērn aģentūrai AFP sacīja, ka Ankara uz Kataru «atkarībā no vajadzības» varētu nosūtīt 3000 karavīru vai vairāk.

Turcijai ir ciešas attiecības ar Kataru, taču tā cenšas uzturēt labas attiecības arī ar citām Persijas līča reģiona valstīm.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans, izvairoties atklāti kritizēt Rijādu, otrdien centās aizstāvēt Kataru un paziņoja, ka nolēmis «attīstīt» vēl ciešākas attiecības ar Dohu, pret kuru vērstas Saūda Arābijas un tās sabiedroto sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu