Rajevskis: Pašvaldību vēlēšanu iznākums varētu ietekmēt attiecības valdības koalīcijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pašvaldību vēlēšanu iznākums varētu ietekmēt savstarpējās attiecības valdības koalīcijas partiju starpā, teica sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

Proti, valdības koalīcijā ietilpstošajām partijām «Vienotība» un nacionālā apvienība «»Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK«» (VL-TB/LNNK) pašvaldību vēlēšanu iznākums kopumā nav tik veiksmīgs kā, piemēram, koalīcijā ietilpstošās ZZS, ko veido Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība.

«Aplūkojot pašvaldību vēlēšanu iznākumu, redzam, ka ZZS rezultāts pašvaldībās ir labs, neskatoties uz to, ka politiskajam spēkam nav izdevies tikt Rīgas pašvaldībā. Tik labs rezultāts kopumā nebija pārējām valdošās koalīcijas partijām - ne «Vienotībai», ne VL-TB/LNNK. Līdz ar to varam pieņemt, ka šo vēlēšanu iznākums varētu ietekmēt attiecības koalīcijā,» prognozēja Rajevskis.

Lūgts komentēt, vai pašvaldību vēlēšanu iznākums varētu rosināt kādas izmaiņas valdošajā koalīcijā, Rajevskis sacīja, ka patlaban nav nekādu tūlītēju signālu, kas liecinātu par kādu izmaiņu rašanos valdībā. Tāpat arī parlamentā sastāvs nav mainījies.

Kā ziņots, Latvijas pašvaldībās visvairāk būs pārstāvēta Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kā arī nacionālā apvienība «»Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK«» (VL-TB/LNNK), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu