Rāviņš pieļauj, ka jaunajā sasaukumā Jelgavas domē tiks samazināts mēra vietnieku skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunajā Jelgavas domes sasaukumā varētu samazināt priekšsēdētāja vietnieku skaitu, pieļāva Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

Pašlaik Rāviņam ir trīs vietnieki - Rita Vectirāne (ZZS), Jurijs Strods (VL-TB/LNNK) un Aigars Rublis (V). No kuras jomas vietnieka varētu atteikties, mērs nekomentēja, taču skaidroja, ka šādu lēmumu varētu pieņemt, koncentrējoties attīstībai, līdzekļus novirzot jomām, kur nepieciešams lielāks atbalsts. Rāviņš akcentēja arī to, ka Jelgavai tiek pārmesti pārāk augsti administratīvie izdevumi, taču galvenais iemesls vietnieku samazināšanai neesot šie pārmetumi, bet nepieciešamība atbalstīt pilsētas prioritātes, piemēram, izglītību.

«Mēs palielinājām pārsvaru. Gribējām vairāk [deputātu vietu], bet dzīve ir dzīve un esam lepni, ka vēl vairāk pilsētnieku dāvinājuši mums uzticību,» ZZS uzvaru un septiņas deputātu vietas esošo sešu vietā komentēja pilsētas mērs.

Viņš uzskata, ka domes deputātiem nevajadzētu dalīties izteiktā pozīcijā un opozīcijā. «Ja grib strādāt un piedalīties procesos, lai strādā. Līdz šim esam strādājuši pragmatiski, lietišķi, gudri, uz nākotni vērsti. Ja gribēs kašķi, nebūs mūsējais,» politisko situāciju Jelgavā komentēja Rāviņš.

Jaunai partijai - «KPV LV» - Jelgavā Rāviņš novēlēja strādāt un mācīties.

Rāviņa vietnieks Aigars Rublis par «Vienotības» rezultātu Jelgavā, zaudējot vienu no divām deputātu vietām, pārsteigts neesot, jo, viņaprāt, tas saistīts ar kopējo partijas reitingu valstī.

«Tas, ka esmu ievēlēts, ir apliecinājums manam darbam. Turpmāk būs jāstrādā vēl aktīvāk,» pauda Rublis, komentējot «Vienotības» rezultātus, vienlaikus paužot pateicību tiem vēlētājiem, kas partiju un viņa komandu atbalstīja.

Neesot pārsteigums arī «KPV LV» iekļūšana Jelgavas domē, jo arī iepriekš domē bija divi opozīcijas deputāti, taču Latvijas Reģionu apvienība vienu vietu zaudēja. «Nedomāju, ka «KPV LV» atņēma mums vietu,» atzina domes vadītāja vietnieks.

Uz jautājumu, vai «Vienotības» deputāta krēslu atņēma ZZS, Rublis pauda, ka «matemātiski tā sanāk». Viņaprāt, ZZS panākumus Jelgavā sekmēja arī kopējais politiskā spēka reitings Latvijā.

Pašlaik Rublis atsakās prognozēt, vai viņš varētu zaudēt mēra vietnieka vietu, jo viss atkarīgs no tā, kuras partijas uzrunās viņu sadarboties. Pats Rublis gatavs darboties ar politiskajiem spēkiem, ar kuriem kopā varēs īstenot priekšvēlēšanu programmā iekļauto.

Jau vēstīts, ka deputātu sastāvs Jelgavas domē būtiski nemainīsies.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta domē iekļuvuši visi seši esošie deputāti - Andris Rāviņš, Mintauts Buškevics, Rita Vectirāne, Vilis Ļevčenoks, Dace Olte un Andrejs Garančs - un Jelgavas Valsts ģimnāzijas direktore Inese Bandiniece, kura iepriekšējās vēlēšanās palika pirmā aiz strīpas.

Esošo deputātu Valentīnu Grigorjevu «Saskaņas» sarakstā apsteidzis bijušais deputāts Andrejs Eihvalds, līdz ar to trīs «Saskaņas» vietas domē dalīs Eihvalds un esošie deputāti Sergejs Stoļarovs un Ivars Jakovels.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK arī turpmāk domē būs pārstāvēta ar Juriju Strodu un Robertu Šlegelmilhu, bet no «Vienotības» Jelgavas domē iekļuvis tikai Aigars Rublis.

Savukārt Latvijas Reģionu apvienību domē varētu pārstāvēt Gunārs Kurlovičs, jo neviens no esošajiem politiskā spēka deputātiem - Saulvedis Šalājevs un Jānis Bacāns - nav guvis pietiekamu vēlētāju atbalstu.

Pie vienas vietas Jelgavas domē tikusi arī partija «KPV LV».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu