Putins: Iespējams, «patriotiski noskaņoti» hakeri iejaucās ASV vēlēšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pretēji iepriekš paustajam kategoriskajam noliegumam agresorvalsts Krievijas prezidents Vladmirs Putins nācis klajā ar paziņojumu, ka, iespējams, «patriotiski noskaņoti» privāti darbojošies Krievijas hakeri bija iesaistīti pagājušā gada kiberuzbrukumos ASV prezidenta vēlēšanu laikā.

Lai arī Putins aktīvi noliedz valsts iesaisti kiberuzbrukumos, komentāri, ar kuriem viņš nāca klajā, Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma ietvaros tiekoties ar starptautisko informācijas aģentūru vadītājiem, ir krasi atšķirīgi no Kremļa iepriekšējās pozīcijas, raksta «The New York Times».

Vaicāts par aizdomām, ka Krievija varētu mēģināt iejaukties drīzo Vācijas vēlēšanu procesā, Putins pieļāva, ka tas varētu notikt, ja to veiktu kādi «brīvdomīgi un dedzīgi Krievijas patrioti».

«Hakeri,» viņš sacīja, «ir kā mākslinieki, kuri paši izvēlas savus mērķus, balstoties savās izjūtās no rīta, kad pamostas.» Jebkurš šāda veida uzbrukums nespēj mainīt vēlēšanu rezultātus ne Eiropā, ne Amerikā, ne kur citur, viņš piebilda.

Mākslinieki glezno, ja pamostas ar labu sajūtu, bet hakeri, pamostoties un lasot, ka kaut kas notiek starptautiskajās attiecībās, reaģē «pa savam», sacīja Putins. «Ja viņi ir patriotiski noskaņoti, tad sāk dot savu artavu, lai cīnītos pret tiem, kuri par Krieviju saka sliktas lietas. No viņu skatupunkta tas ir pareizi,» viņš piebilda, acīmredzami atsaukdamies uz Hilariju Klintoni.

Kremlis par Klintoni nebūt nav sajūsmā, uzskatot viņu par Krievijai nedraudzīgāku, nekā Tramps varētu būt, jo Klintone jau iepriekš kritizējusi Putinu un viņa politiku Sīrijā un citviet pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu