Atrasts eBay: Rolls-Royce nelegālām nakts sacīkstēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja ir lieki 99 995 sterliņu mārciņu (ap 115 000 eiro), caur tīmekļa tirdzniecības platformu eBay iespējams tikt pie Rolls-Royce, kas ir tik ļoti uztūnēts, ka tikai attālināti atgādina automobili no tradīcijām bagātā britu ražotāja modeļu klāsta.

Un tomēr tas ir Rolls-Royce. Konkrētāk - modelis Silver Shadow, kas oriģināli būvēts 1979.gadā.

Konkrētajā eksemplārā gan vairs nav nekā no sākotnējās elegances un auto drīzāk atgādina spēkratu, kas būtu ideāli piemērots nelegālām nakts sacīkstēm vai kādam pusnakts bruņiniekam, kurš tumsas aizsegā vizinās savas lielpilsētas bīstamākajos rajonos un liek šķēršļus kramplaužiem.

Šim auto vairs nav spožo hroma detaļu, nav bamperu, taču tā vietā ir melni matēta virsbūve, bez redzes palīgierīcēm saskatāmi riteņu arku paplatinājumi un melni riteņu diski. Bez tā mašīnai ir arī pneimopiekare. Laimīgā kārtā vieta jaunajā dizainā ir atrasta Rolls-Royce raksturīgajam radiatora režģim un Spirit of Ecstasy figūriņai.

Arī salonā Rolls-Royce tradīcijas mijas ar jaunām tehnoloģijām. Šeit iemontēti sporta sēdekļi ar sarkanas ādas un zamša apdari, īpatnēja dizaina ātrumpārslēgs un hidrauliskas rokas bremzes svira, turpretī stūre un priekšējais panelis, ja neskaita audio sistēmu, ir palicis kā oriģinālam.

Zem niknā Rolls-Royce Silver Shadow atrodas zīmolam raksturīgais 6,75 litru V8 motors. Pārdevējs tā veiktspēju neatklāj, taču norāda, ka tas ir nedaudz «paskrūvēts». Taisnības labad gan jāsaka, ka Rolls-Royce jau no laika gala par jaudas rādītājiem runā nelabprāt, norādot, ka tā ir adekvāta. Cik TVNET ir sanācis pēdējos gados braukt ar Rolls-Royce, tad šo britu kompānijas apgalvojumu apšaubīt nevar.

Rolls-Royce Silver Shadow II, ko ražoja līdz 1980.gadam
Rolls-Royce Silver Shadow II, ko ražoja līdz 1980.gadam Foto: Wikipedia/Mr.choppers

eBay sludinājums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu