Par saistību ar apvērsuma mēģinājumu Turcijā plānots aizturēt vēl 268 cilvēkus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas prokuratūra izdevusi orderus 268 cilvēku aizturēšanai aizdomās par saistību ar pērnā gada jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu, otrdien ziņoja aģentūra «Anadolu».

Policija Stambulā aizturēja 20 cilvēkus un vēl 124 meklē citās provincēs, ziņoja «Anadolu».

Meklēto personu vidū ir gan bijušie karavīri, gan civilie iedzīvotāji.

«Anadolu» ziņoja, ka šīs personas tiek turētas aizdomās par saistību ar ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu, kuru Ankara vaino pagājušajā gadā notikušajā apvērsuma mēģinājumā.

Tikmēr Ankarā prokuratūra izdevusi orderus vēl 124 cilvēku aizturēšanai aizdomās par ziņojumapmaiņas aplikācijas «ByLock» izmantošanu. Turcija uzskata, ka «ByLock» tika speciāli izstrādāta lietošanai Gilena atbalstītājiem.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Amnesty International» pirmdien paziņoja, ka Turcijā kopš pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma no darba sabiedriskajā sektorā patvaļīgi atlaisti vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Aizdomās par saistību ar Gilenu aizturēti vairāk nekā 47 000 cilvēku, nesen paziņoja valdība.

Turcijā pēc puča mēģinājuma ieviests ārkārtas stāvoklis, ko Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans solījis paturēt spēkā līdz «valstī valdīs miers un pārticība».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu