Burovs: Mežaparka estrādes rekonstrukcijas izmaksas varētu sasniegt € 77 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas izmaksas varētu sasniegt 77 miljonus eiro, Dziesmu un deju svētku padomē atzina Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs.

(papildināta 4. un 5. rindkopa)

Viņš norādīja, ka pašlaik domei no Valsts kases ir piešķirts 45 miljonu eiro aizņēmums, tādēļ trūkstošā summa būs jāatrod, iespējams, aizņemoties vēlreiz.

Mežaparka estrādes rekonstrukcija notiek divās kārtās, no kurām pirmā, kurā tiek sakārtotas skatītāju vietas, kopā ar pievienotās vērtības nodokli izmaksā 32 miljonus eiro. Augustā paredzēts prezentēt projekta otro daļu, kura skar tieši skatuves būvniecību. Burovs uzvēra, ka precīza nepieciešamā summa rekonstrukcijai būs zināma tad, kad būs pabeigts otrās kārtas projekts.

Burovs atkārtoti apliecināja to, ka pirmās kārtas būvniecība noslēgsies 2018.gada 18.jūnijā. «Visi procesa dalībnieki saprot, ka atpakaļceļa nav,» teica Rīgas domes pārstāvis. Viņš informēja, ka pagājušajā nedēļā ir saņemta būvatļauja darbu sākšanai, tādējādi tiks sākta pāļu dzīšana un citi darbi. Laicīgi esot atrasti arī darbinieki, kuri piedalīsies būvniecībā, tādējādi tā tiek sākta nekavējoties.

Pirmās kārtas būvniecību veic pilnsabiedrība «LNK, RERE», ar kuru Rīgas dome noslēgusi līgumu 20. aprīlī. Iepriekš pirmās kārtas izmaksas tika lēstas 23,5 miljonu eiro apmērā. Tomēr konkursā saņemtie pretendentu piedāvājumi par sešiem līdz desmit miljoniem eiro pārsniedza tam paredzēto finansējumu. Tādējādi galīgās izmaksas sasniedz 32 miljonus eiro.

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts tiek īstenots divās kārtās, tostarp pirmajā posmā - 2018.gadā - paredzēts pārbūvēt skatītāju zonu, bet līdz 2020.gadam rekonstruēt estrādi ar pārsegumu kupola formā.

Plānots, ka pēc pārbūves Mežaparka estrādes iežogotā teritorija būs par aptuveni 50 000 kvadrātmetru lielāka nekā tagad, teritorijai sasniedzot 146 439 kvadrātmetrus. Koristu tribīnes uz 2018.gada dziesmu svētkiem ar pagaidu koka tribīnēm tiks paplašinātas par 2292 koristu vietām, tā kopā nodrošinot vietas 9802 koristiem. Savukārt skatītāju lauka jaunā platība būs 22 197 kvadrātmetri, kuros būs nodrošinātas sēdvietas 30 557 skatītājiem pašreizējo 23 000 sēdvietu vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu