Policijai nav pamata uzskatīt, ka SAB direktora apzagšana saistīta ar viņa darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša apzagšana saistīta ar viņa dienesta pienākumiem, šodien Latvijas radio raidījumā «Krustpunktā» apliecināja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policijas rīcībā nav informācija, ka noziegums izdarīts apzināti pret konkrēto personu un noziedznieks zinājis, ka konkrētajā dzīvoklī mitinājies SAB direktors, norādīja Ķuzis un atgādināja, ka šādas zādzības nav retums un notiek katru dienu.

Jau ziņots, ka Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā šonedēļ notikusi ielaušanās un zagļi nozaguši datoru, kurā neesot atradusies klasificēta informācija. Maizītim ticis nozagts viņa privātais dators un paņemti vēl pāris nebūtiski priekšmeti.

Maizītis Latvijas televīzijas raidījumam «Panorāma» apliecinājis, ka datorā atradušies viņam piederošie «intelektuālā īpašuma raksti, ko esmu rakstījis kā pētnieks universitātē».

Arī Maizīša priekštecis - Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti trīs vīrieši.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu