Vecajam ozolam krusts pāri! Stopiņu dome vietā stādīšot desmit jaunus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Stopiņu novadam «pofig». Zāģēsim nost vecu ozolu, jo gudri plānot nevajag,» raksta sociālās platformas Instagram lietotāja. Arī citi novada iedzīvotāji sociālajos tīklos pauž satraukumu par to, ka uz veca koka Institūta ielā 1 stumbra uzvilkts oranžais krusts, kas nozīmē, ka ozols tiks nozāģēts.

Nozāģēt plānotos kokus Ulbrokā, Institūta ielā iezīmē AS «Latvijas valsts ceļi». Vietējie iedzīvotāji uztraucas par to, ka koki tiks nozāģēti, bet viskarstākās diskusijas ir par zaraino, sūnām apaugušo prāvo ozolu, kas atrodas ielas malā pie autobusu pieturas «Institūts». Pašvaldība, reaģējot uz iedzīvotāju iesniegumiem, veica ozola izpēti. Koka atrašanās ielas malā nelabvēlīgi iespaido tā augšanu, un tas pēdējos gados atspoguļojas koka stāvoklī, uzskata pašvaldībā. Kokam katru gadu tiek apzāģēti nokaltušie un sausie zari, lai tie neapdraudētu cilvēkus. «Pēdējo gadu laikā esam saņēmuši daudzas iedzīvotāju sūdzības, ka ozola zaru dēļ nav pārredzama gājēju pāreja un celiņš, un tas apdraud iedzīvotāju pārvietošanos, īpaši šķērsojot Institūta ielu, kas ir valsts autoceļš un satiksme ir ļoti intensīva,» skaidro pašvaldībā. Izpētot koka stāvokli, secināts, ka tam ir izveidojusies trupe un koka pastāvēšana ir tikai dažu gadu jautājums. Pašvaldība neuzskata, ka tai būtu jāiejaucas «Latvijas valsts ceļu» projektā. Novada dome sola stādīt ozolus «Stopiņu novadam 130» un Latvijas simtgades svētku pasākumu ietvaros. «Šā viena ozola vietā iestādīsim 10 jaunus,» mierina dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu