Ugunsgrēkā Salaspilī cietis ugunsdzēsējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar ugunsgrēkā Salaspilī cietis ugunsdzēsējs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz ugunsgrēku Salaspils novadā, VUGD saņēma plkst.18.50. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg trīsstāvu dzīvojamā māja 320 kvadrātmetru (m2) platībā un tai blakus esošā terase, dārza mēbeles, šķūnīši, koki un kūla 180 m2 platībā. No karstuma cieta divas tuvumā esošas automašīnas.

Veicot dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu apskates varēja turpināt darbu.

Plkst.1.25 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.17.44 saņemts izsaukums uz Sporta ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija redzami lieli dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas jumts 500 m2 platībā un bēniņi 500 m2 platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.1.03 un tā dzēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 40 ugunsdzēsēji un 10 specializētie transportlīdzekļi.

Kopā pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 43 ugunsgrēki, tostarp 23 reizes degusi kūla.

Kūlas ugunsgrēku kopējā platība bijusi vairāk nekā 15,7 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpils novada Višķu pagastā, kur pērnā zāle dega 3,5 hektāru platībā. Iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā Pļaviņu novada Vietalvas pagastā dega šķūnis 55 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, televizors, apgaismes lampa, elektrolīnijas balsts, meža zemsedze, zaru kaudze, dēļu kaudze, vieglā automašīna, dārza māja, sodrēji trīs ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 4426 ugunsgrēki, tostarp 1922 kūlas ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu