No piedūmotas ēkas Aizkrauklē izglābti divi cilvēki; reģistrēti 65 kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji no kādas stipri piedūmotas dzīvokļu ēkas Aizkrauklē izglābuši divus cilvēkus.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), sestdien plkst.16.51 saņemts izsaukums uz Dārza ielu Aizkrauklē, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija aizdegušās sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

Ar glābšanas masku palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas otrā stāva izglāba divus cilvēkus.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņemti 142 izsaukumi, no kuriem 106 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien, saglabājoties saulainiem un sausiem laika apstākļiem, Latvijā reģistrēti 65 pērnās zāles jeb kūlas dedzināšanas gadījumi, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Lidlauka ielā Bauskā, kur pērnā zāle dega 30 hektāru platībā.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD reģistrēti 106 ugunsgrēki, no tiem lielākā daļa jeb 65 bijusi saistīta ar kūlas dedzināšanu. Vēl seši izsaukumi bijuši uz mežu ugunsgrēkiem.

Šogad kopumā pērnās zāles ugunsgrēki reģistrēti 1847 reizes, kas ir aptuveni 43% no visām reģistrētajām ugunsnelaimēm.

VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt kūlu un, sakopjot savas nesakoptās un neapsaimniekotās teritorijas, iztikt bez pērnās zāles dedzināšanas, jo tas ir aizliegts un kūlas dedzināšana apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu