Ieskandinām trīs vēlēšanu gadus: #BalsoTu nedēļa jauniešu līdzdalībai!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sākoties trīs vēlēšanu gadu maratonam, no 8. līdz 12. maijam Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) Latvijā rīkos «Jaunatnes līdzdalības nedēļu 2017». Tās laikā jauniešus no visas Latvijas aicinās iesaistīties un dažādos netradicionālos veidos paust viedokli. Jauniešu līdzdalības nedēļas pasākumus vienojošā mirkļbirka - #BalsoTu

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars: «Piedalīšanās vēlēšanās ir redzamākais politiskās gribas izpausmes veids, tām parasti ir pievērsta visas sabiedrības uzmanība. Tomēr ilgtermiņā svarīgākais ir politiskās gribas veidošanās process un kvalitāte. To iespējams apgūt, mācoties un studējot, darbojoties nevalstiskās organizācijās, iesaistoties sabiedriskajās aktivitātēs ikdienā. Tieši tā veidojas pārliecība, ka piedalīties vēlēšanās ir svarīgi, ka tam ir jēga, un mūsu izvēle kļūst apzināta un atbildīga. Tāpēc, ja tev ir ko teikt, tad ej, dari un piedalies vēlēšanās! Tieši šādā secībā.»

Marta Rībele, EPIB Latvijā vadītāja: «Balsošana ir svarīgākais līdzdalības veids, lai izlemtu būtiskus jautājumus. Vistiešāk ar to saprotam balsošanu vēlēšanās, bet varam «balsot» arī par kādu viedokli, pārmaiņām savā skolā vai labāku vidi sev un pārējiem. Balsot ir stilīgi!»

Tāpēc jaunatnes līdzdalības nedēļā notiks trīs dažādu interešu jauniešiem domāti pasākumi ar atraktīvām un ne tik ierastām un tradicionālām iespējām paust savu viedokli.

I PASĀKUMS | #BalsoTu. Kāpēc? | Debates «Ko nozīmē tava, mana, viņa(s) balss?»

Pirmdien, 8. maijā, no pulksten 15:00 līdz 17:00 Kaņepes kultūras centrā (Skolas ielā 15, Rīgā) jebkuru jaunieti vecumā no 17 līdz 30 gadiem aicinām iesaistīties debatēs un rast atbildi uz jautājumu: «Vai piedalīties vēlēšanās ir svarīgi?» Debates notiks kopā ar debašu klubu pārstāvjiem un citiem aktīviem jauniešiem, un tās vadīs Artūrs Breidaks. Žūrijā būs Eiropas Parlamenta deputāti un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

II PASĀKUMS | #BalsoTu. Kā? | Sakārtojam vidi sadarbībā ar «Free Riga»!

12. maijā no pulksten 13:00 līdz 16:00 Dzirnavu ielā 27, Rīgā sadarbībā ar biedrību «Free Riga» aicinām piedalīties radošā vides labiekārtošanā, izveidojot atraktīvu jauniešu tikšanās vietu - izmēģināt roku komiksu zīmēšanā un vides objektu apgleznošanā kopā ar māksliniekiem, Eiropas Parlamenta deputātiem un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem. Pēc tam - kopīga zupas ēšana un dziedāšana. Pasākumu vadīs mūziķis Jorans Šteinhauers.

III PASĀKUMS | #BalsoTu. Par ko? | Kā Rīgas Skolēnu pilij kļūt interesantākai?

Līdz 11. maijam Rīgas Skolēnu pilī jaunieši lems par piederību, t.sk. vizuāliem piederību apliecinošiem elementiem, piemēram, Rīgas Skolēnu pils piederības aksesuāru, ko labprāt nēsātu ikdienā. Tāpat viņi balsos, kādā pasākumā vislabprātāk piedalītos kopā ar citu pulciņu audzēkņiem.

Jauniešiem pieteikšanās uz #BalsoTu pasākumiem - bps@bps.lv un pa tālruni 67625339!

Līdzīga «Jauniešu līdzdalības nedēļa» plānota arī nākamajos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu