Eminems tiesājas Jaunzēlandē par «Lose Yourself» plaģiātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu reperis Eminems vērsies tiesā Jaunzēlandē pret valstī valdošo Nacionālo partiju par nelicencētas 2002.gada dziesmas «Lose Yourself» versijas izmantošanu priekšvēlēšanu reklāmā. Jaunzēlandes Augstā tiesa pirmdien sāka izskatīt mūziķi pārstāvošo kompāniju «Eight Mile Style» un «Martin Affiliated» prasību pret politisko partiju par autortiesību pārkāpumu, dziesmu izmantojot 2014. gada Jaunzēlandes parlamenta vēlēšanu kampaņas reklāmā.

Nacionālā partija ir noraidījusi apsūdzības, apgalvojot, ka no izplatītāja Austrālijā ir iegādājusies tiesības uz citu dziesmu, kas gan skan līdzīgi Eminema skaņdarbam.

Pirmdien deviņu tiesnešu kolēģija uzmanīgi klausījās gan Eminema «Lose Yourself», gan Nacionālās partijas reklāmu, kurā izmantots pulsējoša dziesmas «Eminem Esque» un «Lose Yourself» versija bez teksta.

Prasības iesniedzēju advokāts Gerijs Viljams tiesai sacījis, ka «Lose Yourself» ir «ļoti vērtīga dziesma» un tās licences iegūšana varētu izmaksāt vairākus miljonus eiro, vēstīja Jaunzēlandes ziņu vietne «Stuff».

2014. gada septembrī, kad pirmo reizi sākās strīds par iespējamo autortiesību pārkāpumu, partijas kampaņas vadītājs Stīvens Džoiss norādīja, ka ir pārliecināts, ka partijai ir visas nepieciešamās licences pēc tam, kad no trešās puses tā iegādājās dziesmu «Eminem Esque».

Plānots, ka tiesa Velingtonā lietu izskatīs sešas dienas.

Detroitā bāzētā repera dziesma ir no 2002. gada filmas «8 Mile» skaņu celiņa, tā saņēmusi ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» kā labākā oriģināldziesma, kļūstot par pirmo repa skaņdarbu, kas ieguva šo apbalvojumu. Tāpat dziesma saņēmusi arī divas «Grammy» balvas un plašu kritiķu atzinību. Savulaik dziesma bija 24 valstu dziesmu topu pirmajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu