Cimdars: Ceru uz vēlētāju aktivitātes palielināšanos šajās pašvaldību vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gribētu izteikt cerību, ka vēlētāju aktivitāte jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās pieaugs vismaz proporcionāli pieaugušajam pieteikto deputātu kandidātu sarakstu skaitam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Cimdars atgādināja, ka šoreiz pašvaldību vēlēšanām pieteikts vairāk deputātu kandidātu sarakstu. Patlaban reģistrēti 586 kandidātu saraksti un vēl astoņi tiek pieņemti. Viņš nevērtēja, kādēļ pieteikto sarakstu skaits ir pieaudzis, bet pauda cerību, ka vismaz līdzīgi pieaugs vēlētāju aktivitāte.

Vērtējot saņemtos pieteikumus, nekādu lielu jaunumu nav, vērtēja Cimdars. Vīriešu un sieviešu kandidātu attiecība būtiski nav mainījusies un ir apmēram 60% pret 40%. Vidējais vecums ir ap 45 gadiem - jaunākais kandidāts ir 18 gadus vecs, bet vecākais - 88 gadus vecs.

Šoreiz īpatnība ir, ka mazāk kandidātu izvēlējušies iespēju nenorādīt savu tautību, sacīja Cimdars. Ja iepriekš tie bija 25%, tad šoreiz - 16%.

Kā vēstīts, vakar noslēdzās kandidātu sarakstu pieņemšana pašvaldību vēlēšanām. Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada jūnija pirmajā sestdienā.

Vēlēšanas notiks 119 pašvaldībās, un tajās kopā jāievēl 1614 deputāti.

CVK šodien arī lems par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa pagarināšanu piecās pašvaldībās - Lubānas, Pārgaujas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadā, - kurās iesniegts tikai viens saraksts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu