Latvijas jauno auto tirgus pieaugums - viens no lēnākajiem Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums šā gada pirmajā ceturksnī mēnesī salīdzinājumā ar janvāri-martu pērn bija piektais mazākais 30 Eiropas valstu vidū, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar tiem šogad janvārī-martā mūsu valstī reģistrēja 4064 jaunas vieglās automašīnas, kas bija par 4,6% vairāk nekā 2016.gada pirmajos trīs mēnešos.

Mazāks kāpums reģistrēts vien Šveicē (+1,1%), Portugālē (+2,5%), Luksemburgā (+2,9%) un Norvēģijā (+3,1%).

Lielākais jauno vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums Eiropā janvārī-martā gada izteiksmē bijis Grieķijā (+37,7%), Rumānijā (+27,5%), Ungārijā (+23,6%), Nīderlandē (22,8%), Horvātijā (+22,7%), Bulgārijā (+22,4%), Polijā (+20,3%) un Lietuvā (+20%).

Lietuvā janvārī-martā tika pārdotas 5524 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, bet Igaunijā pārdošanas apmērs sasniedza 5869 spēkratus, kas bija par 8,1% vairāk nekā šajā laika posmā pērn.

ACEA apkopojusi datus par 30 Eiropas valstīm, no kurām 28 salīdzinājumā ar 2016.gada pirmajiem trim mēnešiem pārdoto jauno vieglo automašīnu skaits ir pieaudzis. Jaunu vieglo spēkratu reģistrācija kritums bijis divās valstīs: Īrijā (-8,3%) un Somijā, kur salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni pārdots par vienu jaunu vieglo automašīnu mazāk (-0,003%).

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs salīdzinājumā ar 2016.gada janvāri-martu jaunu vieglo spēkratu reģistrācija pieauga par 8,2%. Kopumā trīs mēnešu laikā šajās valstīs tika reģistrētas 4 256 202 jaunas vieglās pasažieru automašīnas.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada izteiksmē janvārī-martā palielinājusies par 8,4% - līdz 4 141 269 automašīnām.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu