Čempionei «Cavaliers» ļoti grūta uzvara pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pagājušās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Klīvlendas «Cavaliers» sestdien izcīnīja ļoti grūtu panākumu izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla cīņā «Cavaliers» savā laukumā ar 109:108 (34:29, 32:30, 26:25, 17:24) apspēlēja Indiānas «Pacers» basketbolistus, kuriem bija iespēja izraut uzvaru ar Sīdžeja Mailza metienu.

«Nav nozīmes, kā izcīni uzvaru izslēgšanas spēlēs. Esam vadībā ar 1-0,» pēc mača pauda «Cavaliers» vienības superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš tika pie 32 punktiem, 13 rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām.

Visa mača gaitā «Cavaliers» tā arī nespēja atrauties no pretiniekiem un 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Pola Džordža tālmetiens ļāva «Pacers» pietuvoties līdz punkta atstatumam. Nākamajā uzbrukumā Džeimss netrāpīja trejaci, kas nozīmēja, ka viesiem paliek noslēdzošais metiens, tomēr Mailza mēģinājums nebija sekmīgs.

Pēc cīņas Džordžs izteica neapmierinātību, ka viņš netika pie iespējas izpildīt izšķirošo metienu.

«Cavaliers» komandā Kairijs Ērvings iemeta 23 punktus, bet Kevinam Lavam bija 17 punkti, tomēr 15 no tiem tika samesti jau pirmajā puslaikā.

Tikmēr «Pacers» sastāvā Džordžs dueli noslēdza ar 29 punktiem.

Kā zināms, «Cavaliers» komanda regulārajā sezonā nespēja dominēt, 82 mačos tiekot pie 51 uzvaras un Austrumu konferences kopvērtējumā paliekot aiz Bostonas «Celtics».

Citā Austrumu konferences pārī sestdien 28 punktus iemeta grieķis Jannis Adetokunbo, palīdzot Milvoki «Bucks» viesos ar 97:82 (30:22, 16:29, 29:19, 22:13) uzvarēt Toronto «Raptors» un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzīties vadībā ar rezultātu 1-0.

Vēl «Bucks» komandā ar 16 punktiem atzīmējās Malkolms Brogdons, kamēr Gregs Monro savāca 14 punktus un 15 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Raptors» komandu ar 27 punktiem vadīja Demārs Derouzens.

«Raptors» komanda savā vēsturē pirmajā spēlē zaudējusi visas deviņas reizes, kad iekļuvusi «play-off». Pirmo kārtu tā pārvarējusi divreiz un sekmīgāko pēcsezonu aizvadīja pērn, kad aizkļuva līdz konferences finālam.

Rietumu konferences mačā sestdien Jūtas «Jazz» viesos ar 97:95 (22:24, 30:28, 22:18, 23:25) uzveica Losandželosas «Clippers». Pēc Krisa Pola metiena «Clippers» panāca izlīdzinājumu 95:95, tomēr pēdējā sekundē «Jazz» basketbolistiem uzvaru izrāva Džo Džonsons.

«Jazz» komanda uzvaru guva neskatoties uz to, ka jau pirmajā minūtē traumu guva tās centrs Rūdijs Gobērs, kurš regulārajā sezonā bija līgas labākais metienu bloķētājs. Pagaidām nav zināms, kad viņš atgriezīsies laukumā.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija rezervists Džonsons, bet ar 19 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Gordons Heivords, kamēr «Clippers» rindās 26 punktus sameta Bleiks Grifins, Polam bija 25 punkti un 11 rezultatīvas piespēles, bet ar desmit punktiem un 15 bumbām zem groziem izcēlās Deandrē Džordans.

LETA jau vēstīja, ka vēl vienā mačā Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien ar četriem gūtiem punktiem debitēja NBA izslēgšanas spēļu turnīrā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda pirmajā pēcsezonas mačā mājās ar 111:82 (25:30, 27:19, 32:15, 27:18) sagrāva Memfisas «Grizzlies» vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Savā izslēgšanas sacensību debijā Bertāns nospēlēja pēdējās septiņas minūtes un 12 sekundes, trāpot vienīgo no spēles izdarīto tālmetienu, kā arī realizējot vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvietis pieļāva vienu kļūdu, bet «Spurs» ar viņu laukumā iemeta par trīs punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Kavai Lenards, kamēr Lemarkuss Oldridžs sameta 20, bet Tonijs Pārkers - 18 punktus. Memfisas kluba rindās ar 32 punktiem izcēlās spāņu centrs Marks Gasols, bet Maiks Konlijs pievienoja 13 punktus. Gasols 25 punktus guva jau pirmajā puslaikā.

«Spurs» un «Grizzlies» NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās arī pērn, kad Sanantonio komanda sēriju uzvarēja ar 4-0. Līdzīgs rezultāts bija arī 2013.gadā, kad «Spurs» četros mačos triumfēja Rietumu konferences finālā, līdz ar to sestdien Sanantonio vienība Memfisas klubu izslēgšanas spēlēs uzvarēja devīto reizi pēc kārtas.

Sērijas otrā spēle pirmdien atkal notiks «Spurs» laukumā, bet nākamo ceturtdien un sestdien abas vienības spēlēs Memfisā. «Spurs» komanda izslēgšanas turnīrā piedalās divdesmito sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu