Šteinmeiers: Lielbritānijas lēmums pamest ES ir «bezatbildīgs»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lielbritānijas lēmums pamest Eiropas Savienību (ES) ir «bezatbildīgs», otrdien paziņojis Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, pirmo reizi Strasbūrā uzrunājot Eiropas Parlamentu.

«Ir bezatbildīgi teikt, ka šajā pasaulē Eiropas valsts var panākt, ka tās balss un tās ekonomiskās intereses tiek sadzirdētas bez ES,» sacīja Šteinmeiers, kas prezidenta amata zvērestu nodeva pagājušajā mēnesī.

Vēršoties pie parlamentāriešiem, kas pārstāv visas ES valstis, arī Lielbritāniju, prezidents sacīja, ka Eiropas valstīm ir jāapvienojas draudu priekšā, ko demokrātijām rada labējā spārna populisms.

«Populisti attēlo pasauli melnbaltu un pārvērš bailes politiskajā kapitālā,» sacīja Šteinmeiers.

Izsakoties par ASV prezidenta Donalda Trampa apgalvojumiem, ka Vācija izmanto bloku kā savu interešu instrumentu, Šteinmeiers norādīja, ka «Eiropas spēks nav balstīts indivīdu vadībā, bet ikviena atbildībā».

52% britu referendumā 2016.gada 23.jūnijā atbalstīja Lielbritānijas izstāšanos no ES, un 29.martā Lielbritānija iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu