Flinns vēlas liecināt Kongresā par Krievijas iejaukšanos vēlēšanu procesā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns vēlas liecināt Kongresā par apgalvojumiem, ka Trampa vēlēšanu kampaņas cilvēkiem bijuši sakari ar Krieviju, ceturtdien paziņojis viņa advokāts.

Advokāts Roberts Kelners paziņoja, ka Flinnam esot stāsts, ko viņš ļoti vēlētos izstāstīt, ja apstākļi atļaus.

Tikmēr laikraksts «Wall Street Journal» vēsta, ka Flinns ir piedāvājis liecināt apmaiņā pret tiesisko imunitāti. Šo piedāvājumu viņš ar sava advokāta starpniecību esot izteicis Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), kā ari Pārstāvju palātas un Senāta Izlūkošanas komitejām.

Kelners norādīja, ka neviens saprātīgs cilvēks nepiekristu liecināt šādā «ļoti politizētā raganu medību vidē», nesaņemot garantijas pret netaisnu vajāšanu.

Flinns atkāpās no amata pagājušajā mēnesī, jo bija sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām pirms Trampa stāšanās amatā.

FIB, kā arī Pārstāvju palātas un Senāta Izlūkošanas komitejas pašreiz izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā un iespējamo saistību starp Trampa vēlēšanu kampaņas cilvēkiem un Maskavu.

Pirms kļūšanas par prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos, Flinns ir privāti kontaktējies ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, pārspriežot toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas plānus noteikt pret Maskavu jaunas sankcijas un ļaujot noprast, ka topošais prezidents ieņems saudzīgāku pozīciju.

Likums liedz privātiem pilsoņiem iesaistīties ASV ārpolitikā.

Senāta izlūkošanas komiteja ceturtdien noturēja atklātu noklausīšanos par Krievijas iejaukšanos. Republikāņu senators Marko Rubio tajā paziņoja, ka viņš piedzīvojis vairākus hakeru uzbrukumus, kas acīmredzot nākuši no Krievijas.

Rubio sacītais apstiprina izlūkdienestu ziņoto, ka vēlēšanu laikā hakeri uzbrukuši gan demokrātu, gan republikāņu politiķiem, lai gan mērķis bijis graut demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pozīcijas un sekmēt Trampa uzvaru vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu