ASV Senātā uz priekšu pavirzās Melnkalnes uzņemšanas NATO ratifikācijas process

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Melnkalne vēl vairāk pietuvojusies dalībai NATO, kad ASV Kongresa augšpalāta Senāts pirmdien pavirzījās uz priekšu, lai ratificētu nelielās Balkānu valsts uzņemšanu aliansē.

Senatori ar 97 balsīm «par» un divām balsīm «pret» nobalsoja par šī jautājuma debašu noslēgumu un galīgā balsojuma rīkošanu jau šonedēļ.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons šomēnes aicināja Senāta līderus nekavēties un ratificēt Melnkalnes uzņemšanu pirms maijā gaidāmā NATO valstu līderu samita. Viņš atgādināja, ka ASV ir viena no nedaudzajām alianses dalībvalstīm, kuru parlamentos Melnkalnes uzņemšana vēl nav apstiprināta.

Republikāņu senators Rends Pols no Kentuki štata iepriekš bija bloķējis Melnkalnes uzņemšanas ratifikācijas procesu, norādot, ka tas var novest pie attiecību pasliktināšanās ar Krieviju vai pat kara.

Pirmdienas balsojumā pret ratifikācijas virzīšanu uz priekšu balsoja Pols un republikāņu senators no Jūtas štata Maiks Lī.

Pēdējo reizi NATO paplašinājās 2009.gadā, kad tajā iestājās Balkānu valstis Horvātija un Albānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu