Mozjakins otrajā pagarinājumā atnes «Metallurg» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» piektdien Gagarina kausa Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā pārspēja Kazaņas «Ak Bars».

Uzvaras vārtus «Metallurg» rindās guva komandas līderis Sergejs Mozjakins, kurš pretiniekus pārspēja spēles 86.minūtē.

Mača rezultāts tika atklāts spēles vidū, kad «Ak Bars» uzbrucējs Fjodrs Malihins vairākumā vārtu priekšā pielika nūju Ates Ohtamā raidītajai ripai un ievirzīja to «Metallurg» cietoksnī. Astoņas minūtes vēlāk Daniss Zaripovs pēc Mozjakina un Viktora Antipina piespēlēm ar spēcīgu metienu panāca izlīdzinājumu.

Spēles pamatlaikā komandas nespēja noskaidrot uzvarētāju, līdz ar to bija jāaizvada papildlaiks. Pirmajā 20 minūšu pagarinājumā komandas vārtus neguva, bet otrā pagarinājuma sestajā minūtē Mozjakins pēc ļoti tālas Krisa Lī piespēles izslidoja viens pret pretinieku vārtsargu un ar precīzu metienu atnesa savai komandai uzvaru.

Šajā spēlē lielisku sniegumu demonstrēja abu komandu vārtsargi Vasīlijs Košečkins no «Metallurg» un Emīls Gaļimovs no «Ak Bars», kuri atvairīja attiecīgi 48 un 47 pretinieku mestās ripas.

Šo maču tiesāja Latvijas hokeja soģis Eduards Odiņš duetā ar latviešiem labi zināmo čehu Antonīnu Jeržābeku.

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 vadībā ir «Metallurg». Otrais mačs notiks svētdien Magņitogorskā.

LETA jau vēstīja, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA Rietumu konferences fināla pirmajā spēlē ceturtdien savā laukumā ar 5:4 pirmajā pagarinājumā pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Rietumu konferences fināla otrā spēle notiks sestdien Sanktpēterburgā.

SKA konferences pusfinālā ar 4-1 pārspēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo», bet «Lokomotiv» ar 4-2 pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Tikmēr Austrumos «Metallurg» pusfinālā ar 4-0 pārspēja Astanas «Baris», bet «Ak Bars» ar 4-2 uzveica Omskas «Avangard».

Vispirms Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Maskavas «Dinamo» ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Tikmēr Sanktpēterburgas SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala «Vitjaz». Vēl Maskavas CSKA ar 4-0 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit», bet Jaroslavļas «Lokomotiv» ar 4-1 uzvarēja Minskas «Dinamo».

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu