Seat izlaidīs Škoda KODIAQ brālīti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Volkswagen grupā ietilpstošais Seat savam modeļu klāstam pievienos vēl vienu SUV, kas faktiski būs Škoda KODIAQ brālis. Par to sanāksmē VW rūpnīcā Volfsburgā pastāstīja spāņu zīmola vadītājs Luka de Meo.

Jaunais apvidnieks iznāks 2018.gadā un papildinās pašreizējo SUV/krosoveru klāstu, kurā jau ir vidējās klases Ateca un šovasar ienāks mazās klases Arona.

«Ateca būs lielāks brālis ar piecu un septiņu sēdvietu opciju, un Volkswagen to mums ražos Volfsburgā,» de Meo sacīja kompānijas preses konferencē.

Šis nebūs pirmais Seat, kas netiek ražots pašu rūpnīcā Martorelā, Spānijā. Ateca, piemēram, Čehijā ražo Škoda. Arona, kas pārdošanā nonāks gada otrajā pusē, gan tiks ražota Spānijā, raksta Automotive News Europe.

Tehnoloģiski jaunais SUV būs stipri līdzīgs VW Tiguan, kas tiek ražots Volfsburgā.

Seat

Līdzīgi kā Ateca un Arona, arī jaunais auto tiks nosaukts kādas Spānijas pilsētas vārdā, tikai pagaidām nav izlemts, kādas.

Ja iepriekš Seat klāstā nebija neviena SUV, tad jau nākamgad zīmols piedāvās trīs šāda tipa auto, un tam ir pamatojums - krosoveru un SUV popularitāte aizvien pieņemas spēkā un augoši pārdošanas rādītāji varētu ļaut spāņu zīmolam atkopties pēc gadiem ilgiem zaudējumiem. Jāpiebilst, ka pērn katrs ceturtais jaunais auto Eiropā bija apvidnieks.

Nobeigumā - pērn Seat nopelnīja 143 miljonus eiro. Tā bija pirmā peļņa kopš 2007.gada.

Seat

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu