Kučinskis: Otrā pensiju līmeņa naudas novirzīšana ceļiem nav risinājums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Otrā pensiju līmeņa naudas novirzīšana ceļu sakārtošanai nav risinājums. Tam nepieciešama ilgtermiņa programmai, šorīt intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

«Ir naivi domāt, ka problēmas ar ceļiem mēs Latvijā varētu pilnībā atrisināt,» teica Kučinskis, norādot, ka, piemēram, Beļģijā līdzīgā teritorijā kā Latvijā dzīvo sešas reizes vairāk iedzīvotāju, kuri visi maksā nodokļus.

Tādēļ galvenais uzsvars ceļu sakārtošanas finansējumā ir Eiropas Savienības (ES) fondi. Premjers norādīja, ka nedrīkst pieļaut fondu pārrāvumu.

Tāpat, iespējams, nepieciešams aizņemties ceļu sakārtošanas finansēšanai. «Taču otrā pensiju fonda līdzekļi nav risinājums, šo šai naudai ir jāpelna. Iespējams, no fonda varētu aizņemties, taču par adekvātām likmēm,» teica Kučinskis.

Viņš arī piebilda, ka ilgtermiņa sistēma ceļu finansēšanai ir jāizstrādā jau šogad un tādēļ satiksmes ministrs Uldis Augulis solījis aprīļa beigās, maija sākumā nākt klajā ar priekšlikumiem.

Jau vēstīts, ka plašāka informācija par alternatīvām iespējām ceļu sakārtošanas finansēšanai gaidāma aprīlī. Iepriekš saistībā ar Auguļa izteikumiem par pensiju fondu līdzekļu iespējamu novirzīšanu ceļiem tika sacelta nepamatota ažiotāža.

Komentējot Auguļa pausto, banku analītiķi aģentūrai LETA norādīja, ka pensiju fondi nav naudas avots, no kura var pagrābties visām iespējamām vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu