Somālijas pirātus tur aizdomās par tankkuģa ieņemšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzbrucēji, domājams, Somālijas pirāti, ieņēmuši tankkuģi un piespieduši tā šrilankiešu komandu mainīt kursu un doties uz Somālijas ziemeļaustrumu krastu, pavēstīja organizācijas «Oceans Beyond Piracy» pārstāvis Džons Stīds. Ja apstiprināsies aizdomas, ka uzbrukumu sarīkojuši Somālijas pirāti, tas būs pirmais šāds uzbrukums kopš 2012.gada.

«Mēs pilnīgi droši zinām, ka ir uzbrukts nelielam tankkuģim un ka tas ir mainījis kursu,» sacīja bijušais britu armijas virsnieks, kurš vada «Oceans Beyond Piracy» Somālijas pussalas nodaļu.

«Tas, vai ir noticis pirātu uzbrukums, vēl ir jāapstiprina. Piemēram, mēs nezinām, kādas ir šo cilvēku prasības. Bet tas lielā mērā izskatās pēc vecā pirātu uzbrukumu scenārija,» viņš atzina.

Uz kuģa «Aris 13», ar kuru pārvadājumus veic Apvienotajos Arābu Emirātos bāzēts uzņēmums, atradušies astoņi šrilankiešu komandas locekļi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu