Lielbritānija deportēs bēgli, kurš «nevar pierādīt savu homoseksualitāti»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas varasiestādes nolēmušas deportēt kādu Ugandas patvēruma meklētāju, kurš nav «spējis pietiekami pierādīt savu homoseksualitāti», vēsta laikraksts The Independent. Ugandā par viendzimuma attiecībām var piespriest nāves sodu.

Ugandietis Abejs Kjejune (Abbey Kyeyune) Mančesterā mitinās kopš 2014. gada. Viņš laikrakstam pastāstījis, ka vietējās varasiestādes secinājušas, ka viņš nav spējis «pietiekami pierādīt»savu seksualitāti.

Kjejune Ugandu pameta pēc tam, kad ģimenes locekļi atklāja, ka viņam ir attiecības ar kādu citu vīrieti. Pēc ierašanās Lielbritānijā, Kjejune atklāja, ka Ugandā ir izdots viņa aresta orderis.

«Es nevaru doties atpakaļ uz mājām, jo mana ģimene mani nogalinās. Mančesterā es esmu ļoti laimīgs. Man šeit ir daudz draugu un es bieži apmeklēju baznīcu,» laikrakstam atzinis Kjejune. Paredzēts, ka vīrietis tiks deportēts atpakaļ uz Ugandu jau pirmdien.

Lielbritānijas varasiestādes jau iepriekš izpelnījušās kritiku par patvēruma meklētāju deportēšanu atpakaļ uz to izcelsmes valstīm, kurās par homoseksuālu attiecību piekopšanu pastāv bargi sodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu