Mercedes līdz 2020.gadam pagarina līgumus ar Volfu un Laudu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta spēcīgākā komanda «Mercedes» līdz 2020.gadam pagarinājusi līgumu ar komandas vadītāju Toto Volfu un priekšsēdētāju bez izpildpilnvarām Nikiju Laudu.

Volfs komandai pievienojās pirms četriem gadiem, pārejot no «Williams» vienības, savukārt Lauda vienības vadību papildināja 2012.gadā.

Volfam pieder 30% «Mercedes» vienību akciju, bet Laudas īpašumā ir 10% akciju.

Patlaban 45 gadus vecais Volfs ir bijušais autosportists un uzņēmējs, kurš F-1 darbojas kopš 2009.gada, kad iegādājās «Williams» komandas akcijas.

Savukārt 67 gadus vecais Lauda ir trīskārtējs F-1 čempions, titulus izcīnot 1975., 1977. un 1984.gadā. 1993.gadā, astoņus gadus pēc F-1 pilota karjeras beigām, viņš atgriezās prestižajā seriālā, kļūstot par «Ferrari» konsultējošo menedžeri.

Jaunā F-1 sezona sāksies 26.martā Austrālijā. Pērn par pasaules čempionu pirmoreiz karjerā kļuva vācu pilots Niko Rosbergs, kurš neilgi pēc tam pavēstīja par karjeras beigām, līdz ar to šogad angļa Lūisa Hamiltona komandas biedrs «Mercedes» rindās būs soms Valteri Botass.

«Mercedes» komanda F-1 dominējusi pēdējās trīs sezonas, izcīnot pārliecinošas uzvaras Konstruktoru kausā un tiekot pie trim čempionu tituliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu