Brigmanis: «Latvijas faktu» aptaujā ZZS reitings paaugstinājies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Latvijas faktu» aptaujā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings ir palielinājies, to šodien plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Attiecīgā aptauja nav publicēta, jo, pēc Brigmaņa teiktā, kāds varētu pārmest, ka «Latvijas faktu» direktors Aigars Freimanis reizē ir arī Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) padomnieks. Brigmanis gan uzsvēra, ka var apstiprināt, ka šiem popularitātes rādītājiem nav nekāda sakara ar Freimaņa statusu, tomēr šī iemesla dēļ aptauja speciāli neesot publiskota.

Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka saskaņā ar pētījumu centra SKDS apkopotajiem datiem arī janvārī visas valdošās koalīcijas partijas ir piedzīvojušas reitingu kritumu. Piemēram, par ZZS janvārī bija gatavi balsot 10,5% aptaujāto, kas ir par 2 procentpunktiem mazāk nekā iepriekšējā mēnesī.

«Tā patiesība vienmēr ir pa vidu,» atbildot uz jautājumu par reitingiem, žurnālistiem sacīja ZZS līderis.

Komentējot iepriekšējo darbu ar Latvijas Zemnieku savienību (LZS) atstājušo Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Ivetu Griguli, Brigmanis norādīja, ka domstarpības ar viņu par darbu EP bijušas jau iepriekš. Vaicāts, vai politiķe varētu tikt mudināta nolikt EP deputātes mandātu, politiķis piebilda, ka nevar uz to aicināt, jo mandātu viņai ir devusi nevis partija, bet vēlētāji.

Politiķis uzskata, ka pēc Grigules izstāšanās no LZS nevar uzreiz sagaidīt ZZS reitinga paaugstināšanos, jo tas nebūšot «tik vienkārši». Brigmanis norādīja, ka politiskā spēka reitingu varēja ietekmēt arī skandāls Latvijas Zaļajā partijā (LZP).

Ažiotāža ap LZP veidojās gan par tās biedra, bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa īslaicīgu aizturēšanu un aizdomās turamā statusu piemērošanu lietā, kas saistīta ar partiju iespējamu nelikumīgu finansēšanu, gan par iekšējām cīņām attiecībā uz Rīgas domes kandidāta statusu.

Politiskā spēka reitingu ietekmējot vairāki faktori, arī valdības darbs, tajā skaitā pie reformu veikšanas, un tas, cik pārliecinoši ir skaidrota virzība šajos jautājumos, sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, lēmumu par izstāšanos no LZS Grigule aģentūrai LETA paziņoja vakar.

Nākamā partijas valdes sēde notiks 17.februārī, kad būs jāapstiprina Grigules izstāšanās no LZS, pastāstīja Brigmanis.

Politiķe aģentūrai LETA pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no LZS palīdzēs partijai un visai ZZS apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, «strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā».

«Nevēlos nevienam stāvēt ceļā, negribu arī būt šķērslis premjeram Kučinskim, kurš kā bijušais Tautas partijas biedrs jau kopš savas stāšanās amatā 2016.gada sākuma ir vēlējies pievienoties Eiropas Tautas partijas grupai,» klāstīja politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu