Rajevskis: Grigules nākamais starts vēlēšanās būs apgrūtināts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izstājoties no Latvijas Zemnieku savienības, Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Ivetai Grigulei (ZZS) nākamais starts vēlēšanās būs apgrūtināts, pārliecināts politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Rajevskis aģentūrai LETA norādīja, ka Grigules izstāšanos no partijas galvenokārt veicināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingu kritums. «Sabiedrības spiediens uz ZZS , Grigules rīcības skaidrojumu pieprasījums bija pārāk liels,» sacīja politologs.

Eksperts prognozēja, ka Grigules turpmākais politiskais liktenis ir sarežģīts jautājums, jo patlaban nav zināms, kādā partijā Grigule varētu iestāties.

«Tā saukto latviešu partiju galā neredzu iespēju tam, ka kāds gribēs viņu paņemt, jo viņa grauj partijas reitingus un atbaida vēlētājus. Taču partijas «Saskaņa» un Latvijas Krievu savienības elektorāta vidū Grigule nav pazīstama,» vērtēja Rajevskis, piebilstot, ka līdz ar to Grigules nākamais starts vēlēšanās būs apgrūtināts.

Būtiskas izmaiņas Grigules darbībā EP Rajevskis gan neprognozē. «Vienīgā atšķirība - ZZS vairs nebūs jāatbild par Grigules rīcībām,» teica Rajevskis.

Runājot par ZZS reitingiem, Rajevskis piesardzīgi vērtēja iespēju, ka tie, Grigulei izstājoties, pieaugs. «Grigule veiksmīgi grāva ZZS reitingus, bet viņas izstāšanās nenozīmē tūlītēju reitingu kāpumu,» teica politologs, uzsverot, ka ZZS, lai kāpinātu reitingus, jārisina virkne citu problēmu.

Kā ziņots, Grigule nolēmusi izstāties no Latvijas Zemnieku savienības, to motivējot ar vēlmi Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) atbrīvot ceļu uz pievienošanos Eiropas Tautas partijai (ETP).

Politiķe aģentūrai LETA pauda cerību, ka viņas lēmums izstāties no LZS palīdzēs partijai un visai ZZS apvienībai, kas ir uzņēmusies atbildību par valsts vadību, «strauji atjaunot pazaudēto reitingu, kas nokritās pēc politiķu diskusijām par nodokļu likumdošanu, deputātu kvotām, sociālajām garantijām un citiem problemātiskajiem jautājumiem Latvijas tautsaimniecībā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu