Sekojot sapnim ir jāieklausās savā sirdī – sešām Oscar balvām nominētā drāma LAUVA.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saņēmusi augstus kritiķu un skatītāju vērtējumus, drāma LAUVA ir bijusi nominēta gandrīz visām nozīmīgākajām balvām kino nozarē, tajā skaitā četras nominācijas Zelta Globusa balvai un šobrīd – sešas nominācijas Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oscar, ieskaitot vienas no svarīgākākajām nominācijām – Labākā filma, Labākais otrā plāna aktieris un Labākā otrā plāna aktrise. Jau no 17. Februāra būs iespējams noskatīties šo meistardarbu arī Latvijas kinoteātros.

Stāsts par mazo Šeru, kurš piecu gadu vecumā tiek nejauši šķirts no saviem vecākiem, bet kļuvis pieaudzis ir nolēmis tos uzmeklēt, varētu šķist pavisam vienkāršs un tajā nav nekādu mīklu vai noslēpumu, kurus filmas gaitā ir jāatklāj skatītājam. Filmas spēks slēpjas tās tēmas universalitātē – apzināties pašam sevi, par ko tu esi kļuvis, mīlēt savus īstos vecākus un arī tos, kuri tevi ir uzaudzinājuši, jeb citiem vārdiem sakot – dzīvot harmonijā ar sevi. Daudzi cilvēki, kuri bērnībā ir tikuši adoptēti, gadiem meklē savus īstos vecākus. Kāpēc? Vai tas ir tik svarīgi, ja tev ir jauna dzīve un pašam sava ģimene? Tas ir viens no jautājumiem, uz kuriem mēģina atbildēt filma.

Foto: Publicitātes foto

«Man ir 26 gadi un kā vairums aktieru manā vecumā, esmu vai izsalcis parādīt savu emociju diapazonu,» par savu lomu filmā LAUVA stāsta Šeru lomas atveidotājs Devs Patēls.»Šajā filmā man radās iespēja nospēlēt varoni, kurš cieš no ļoti dziļiem pārdzīvojumiem. Sagatavošanās lomai man aizņēma astoņus mēnešus – es vēlējos izdarīt pilnīgi visu, lai ar katru savu šūnu sajustu savu filmas tēlu. Lomai savā iepriekšējā filmā «The Man Who Knew Infinity» es biju badojies, bet tagad man vajadzēja nolīgt personīgo treneri, kura uzraudzībā es sāku uzņemt maksimāli daudz pārtikas, noskalojot to ar proteīna kokteiļiem. Tāpat man nācās ataudzēt matus un iemācīties jaunu akcentu.»

Foto: Publicitātes foto

Devs Patēls atzīstas, ka nekad neesot apmeklējis nevienu aktiermeistarības skolu – par visu, ko viņš ir iemācījies, viņam ir jāsaka liels paldies režisoriem un aktieriem ar kuriem viņš ir kopā strādājis. Jāatzīst, ka Devs ir bijis labs skolnieks, jo par Šeru atveidojumu filmā LAUVA viņš ir bijis vairākkārt nominēts dažādām kino balvām kā otrā plāna aktieris – tajā skaitā nu viņam ir arī nominācija Oscar balvai. Filmēšanās laikā viņš cieši sadraudzējās ar reālo Šeru, kura dzīvesstāsts ir kalpojis par pamatu gan grāmatai, gan arī filmai LAUVA. «Šeru man stāstīja par pirmo nakti, ko viņš aizvadīja ierodoties Austrālijā», atceras Devs,»Viņam likās, ka viņa gars pamet ķermeni un dodas atpakaļ uz Indiju – viņš sajuta, kā tas materializējās pilsētu ielās un tur sastaptie tēvs un māte stāstot, ka ar viņiem viss esot kārtībā. To Šeru pieredzēja katru nakti un no rīta modies augšā nelaimīgs un iztukšots.»

Foto: Publicitātes foto

Par savu karjeru Devs saka tā: «Es atceros laiku desmit gadus atpakaļ, kad stāvēju pie kinoteātra filmas «Hancock» pirmizrādes laikā un satraukts gaidīju iznākam Vilu Smitu. Tagad esmu redzams uz bildēm kopā ar Nikolu Kidmenu – manu partneri filmā LAUVA, kurai ir Oscar balvas nominācija par labāko otrā plāna aktrisi šajā filmā, esmu filmējies ar lielisko Džūdiju Denču un mani vienmēr atcerēsies kā «graustu miljonāru». Es joprojām nevaru noticēt visam tam, kas notiek ar mani.»

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu