Igaunijā skandāls par bijušā prezidenta Ilvesa luksusa tēriņiem ārvalstīs; līdzi ņēmis arī sievu Ievu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Igaunijā vēršas plašumā skandāls par Igaunijas bijušā prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa tēriņiem. Medijos publiskoti izraksti no viņa darba bankas kartes konta laikā no 2011. līdz 2016. gadam. Gados, kad amatā bija Ilvess, tēriņi pieauguši trīs reizes. Pie tam vēl 100 000 eiro dažādiem pakalpojumiem, kurus daudzi klasificētu kā luksusu, iztērēti 2016. gada sākumā.

Viens no ārvalstu braucieniem, kas tiek kritizēts īpaši, ir Pasaules ekonomikas forums Davosā, kuru Tomass Hendriks Ilvess apmeklēja kopā ar savu jaunlaulāto sievu Ievu Ilvesu. Pāris par četru dienu apmešanos viesnīcas «Turm Victor» apartamentos samaksāja 19 285 eiro.

Kopā ar Ilvesu pāri uz Šveices slēpošanas kūrortā Davosā notiekošo ekonomikas forumu devušies vēl divi Igaunijas pārstāvji, kuri tajā pašā viesnīcā palikuši tikpat dienu, taču par numuriņu samaksājuši daudzkārt mazāku summu, proti, 2285 eiro.

Vēl citu lielo tēriņu sarakstā ir Briselē apmeklēta konference no 18. līdz 20. martam. Par apmešanos viesnīcā «Steigenberger» Ilvess samaksājis 6384 eiro.

Foto: Postimees/LETA

Savukārt par dažu dienu apmešanos «Ritz Carlton» Kanādā pagājušā gada septembrī samaksāti 5666 eiro.

Igaunijas mediji kritizē, ka daudzos gadījumos, kad prezidents izmantojis darba bankas karti, līniju starp personīgiem tēriņiem un dienesta nepieciešamību novilkt esot visai grūti. «18 000 eiro par luksusa numuru Davosā... Bārs Ņujorkā un dzērieni augstākajā ēkā Dubaijā... Spa masāžas, «Versace» veikali, biļetes uz koncertiem.. Skaidras naudas izņemšana un pirkumi Igaunijā līdz pat lietām no būvniecības veikala,» savā «Facebook» vietnē raksta raidījuma «Pealtnägija» žurnālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu