Liepājas veikalā apsargs esot pazemojis vīrieti, kam piemetās caureja

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai apsargam ir tiesības pieprasīt, lai veikala apmeklētājs nekavējoties nāk ārā no sabiedriskās tualetes? Šāds jautājums radies kādai TVNET lasītājai, kuras tētis tualetē cīnījās ar caureju un piedzīvoja pazemojumu no apsarga puses. Tirdzniecības nama vadība TVNET pauda viedokli, ka apsargs rīkojies pēc instrukcijas. Veicot apgaitu, apsargam jāpievērš uzmanība aizdomīgiem priekšmetiem, kas šajā gadījumā bija pircēja soma, kura bija novietota uz grīdas kabīnē.

TVNET lasītāja rakstīja: «Vai veikalu apsargiem ir tiesības sist pie tualetes kabīnes durvīm un apmeklētājiem liegt nokārtot dabiskās vajadzības? 21.janvārī aizgājām uz TC Kurzeme, lai iepirktos pagrabā esošajā Maximā. Mans tētis sūdzējās par sāpēm vēderā un aizgāja uz 2. stāva publisko vīriešu tualeti pulksten 12.05. Es paliku turpat gaidīt tēti.

Vēlāk redzēju apsargu, kurš ieskrēja vīriešu tualetē.

Es pat dzirdēju, kā apsargs stipri sita pa tualetes kabīnes durvīm un kliedza uz manu tēti, lai viņš nāk ārā.

Mans tētis iznāca ārā, pat nepaguva noslaucīt pakaļu. Jo manam tētim bija caureja. Vai ir jāpazemo cilvēks, kuram var gadīties slikti ar vēderu? Tas ir tikai tādā Latvijā iespējams. Jo citur Eiropā tiek pat sabiedriskā tualetē ievērotas cilvēktiesības, cilvēks netiek celts nost no poda, kad viņš iztukšo vēdera saturu.

Kauns par mūsu Liepāju. Ko par šādu situāciju teiktu mūsu tiesībsargs? Ja tiesībsargam sāktu apsargs agresīvi sist pie tualetes durvīm un pieprasītu tualeti steidzami atbrīvot?

Pie tam arī citiem pazīstamajiem ir gadījies tā, ka kāds apsargs sāk sist pie tualetes durvīm, kad cilvēks vēlas iztukšot vēdera saturu.

Tad uzrakstiet pie vīriešu tualetēm noteikumus, cik ilgā laikā jāpaspēj izspiest savas kakas un noslaucīt pakaļu un cik tualetes papīra drīkst izlietot!

Vai tiešām nav kauna «Kurzemes» apsargiem tualetē pazemot cilvēkus? Citi mani paziņas arī ir tikuši pazemoti - ir ticis klauvēts pie tualetes kabīnes un ir pavēlēts atstāt tualetes kabīni nekavējoties.»

Pievērš uzmanību aizdomīgiem priekšmetiem

Savukārt tirdzniecības nama «Kurzeme» administrācijas pārstāvji, iepazinušies ar lasītājas viedokli, sniedza šādu skaidrojumu: «Liels paldies, ka pircējs dalījās savā pieredzē. Šāda atklātība palīdz arvien uzlabot mūsu klientu servisu, jo vēlamies saviem pircējiem nodrošināt maksimāli iespējamu komfortu iepērkoties.

Apsardzes kompānijas darbinieks ir rīkojies saskaņā ar apsardzes instrukciju

objektam Lielā iela 13, Liepājā. Veicot apgaitu apsargājamā objektā, apsardzes darbiniekam jāpievērš uzmanība, vai objektā nav aizdomīgi priekšmeti, kas šajā gadījumā bija pircēja soma, kura bija novietota uz grīdas kabīnē.

Veicot atkārtotu apgaitu, kabīne vēl joprojām bija slēgta, un saskaņā ar instrukciju apsardzes darbinieks pārliecinājās, vai ar pircēju viss ir kārtībā un vai soma nerada draudus tirdzniecības nama «Kurzeme» pircējiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu