Modes muzejs aicina uz lekcijām par skaistākajām un liktenīgākajām dārglietām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. un 10.februārī plkst.18.30 Modes muzeja kafejnīcā Rīgā, Grēcinieku ielā 24, notiks modes vēsturnieka Anatola Vovka lekcijas, kas veltītas skaistākajām, dārgākajām un liktenīgākajām dārglietām pasaulē, kā arī tām īpašajām personībām, kas šīs rotas pasūtīja, valkāja un kolekcionēja. Lekcijas papildinās arī retu vizuālo materiālu krājums.

8.februārī divas stundas ilgās lekcijas «Stila ikonas. Dārglietas» laikā modes vēsturnieks Anatols Vovks detalizēti izstāstīs, kādām dārglietām deva priekšroku un kādas rotu kolekcijas veidoja izcilas personības: pirmās lēdijas, diplomātu sievas, miljonāres, oskarotas aktrises, slavenākās Karla Faberžē darinājumu kolekcionāres un pasaules līmeņa operdīvas, kas atstājušas neizdzēšamas pēdas modes vēsturē.

Karaliskajām ģimenēm allaž piederējušas unikālas un nenovērtējamas dārglietas, taču ne visi zina, ka valdošo dinastiju rotas un dārgumi ļoti bieži saistīti ar avantūrām, slepkavībām, nodevībām un zādzībām. 10. februārī lekcijā «Dārgumi un vara» modes vēsturnieks Anatols Vovks izstāstīs par neaizmirstamām un skandalozām «skaļajām lietām», kas saistītas ar karaļnamu juvelierizstrādājumiem, par visdārgāko rotu likteni, kā arī par to, kur tika atrasti pēc revolūcijas pagaisušie Romanovu dinastijas dārgumi.

Modes vēsturnieks Anatols Vovks (Sanktpēterburga) ir Aleksandra Vasiļjeva skolnieks. Absolvējis Nicas Universitāti (Francija). Vada modes projektus, tostarp lielisko «MODA50+». Organizē autorseminārus un meistarklases, paplašinot izpratni par modes vēsturi. Lekciju cikla «Rotu anatomija» autors.

Liela dārglietu cienītāja aktrise Elizabete Teilore reiz smalki piezīmēja: «Es dievinu rotāties ar dārglietām, bet ne jau tāpēc, ka tās man pieder. Jums nevar piederēt mirdzums, jūs varat vien sajūsmināties par to.» Dārglietas - tie nav tikai spoži nieciņi. Tās pavisam tiešā nozīmē ir vērtības, kuru dēļ notikušas revolūcijas un kuras spējušas savus īpašniekus uzšūpot visaugstākajās virsotnēs vai, gluži otrādi, salauzt viņu likteni. Modes vēsturnieks Anatols Vovks aicina uzzināt visskaistāko, vērtīgāko un liktenīgāko pasaules dārglietu noslēpumus!

Lekcijas notiks 8. un 10. februārī plkst.18:30 Modes muzejā (Grēcinieku ielā 24).

Lekcija krievu valodā.

Biļetes cena - 20 eiro. Vietu skaits ierobežots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu