Botass nonācis tuvu pārejai uz F-1 vadošo komandu «Mercedes»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Somu pilots Valteri Botass nonācis tuvu pāriešanai uz šī brīža vadošo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu «Mercedes».

Kā svētdien pavēstījusi Botasa pašreiz pārstāvētās «Williams» komandas vadītāja vietniece Klēra Viljamsa, šonedēļ «Mercedes» oficiāli paziņošot par somu braucēja nolīgšanu.

Botass jau ilgu laiku tiek uzskatīts par galveno kandidātu uz atbrīvojušos vietu «Mercedes» vienībā, jo tikai dažas dienas pēc pirmā pasaules čempiona titula izcīnīšanas negaidīti par karjeras beigām paziņoja Vācijas braucējs Niko Rosbergs.

Līdz ar to sagaidāms, ka Botass šonedēļ kļūs par trīskārtējā F-1 čempiona Lūisa Hamiltona no Lielbritānijas komandas biedru.

«Darījums ir tikpat kā noslēgts. Vēl tikai jāpārkāpj suņa astei, tāpēc, ceram, ka oficiālu paziņojumu sniegsim šajā nedēļā,» intervijā «Sky News» pastāstīja Viljamsa. «Nevienam komandā nav vajadzīgs braucējs, kurš patiesībā vēlas atrasties kur citur.»

Botass ir 27 gadus vecs. F-1 viņš debitēja 2013.gadā un kopš tā laika braucis tikai «Williams» rindās. Viņš deviņas reizes kāpis uz goda pjedestāla un 2014.gadā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Sagaidāms, ka Botasa vietu «Williams» komandā pēc viņa aiziešanas ieņems pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa, kurš pēc aizvadītās sezonas karjerai bija lēmis likt punktu.

Novembrī «Williams» kā Masas aizvietotāju piesaistīja kanādiešu pilotu Lensu Strolu, kurš tikai nedēļu pirms tam bija nosvinējis savu pilngadību. Vienības vadība jau iepriekš uzsvērusi, ka ir ļoti svarīgi, lai komandā būtu viens pieredzējis pilots.

Iepriekš kā kandidāti uz vietu «Mercedes» komandā tika minēts arī spānis Fernando Alonso, kā arī divi Vācijas piloti - Sebastjans Fetels un Paskāls Vērleins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu