Kučinskis neesot mainījis kritisko viedokli par Griguli, tomēr «demokrātija ir demokrātija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) nav mainījis domas un joprojām uzskata, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) nestrādā Latvijas interesēs tā, kā viņa būtu deleģēta, taču ietekmēt viņas izslēgšanu no partijas viņš nevarot.

Kā Kučinskis šorīt izteicās LNT, ja partijas nodaļas biedri uzskata, ka argumenti Grigules izslēgšanai nav tik stipri, tad neko darīt - demokrātija ir demokrātija. «Savs skaistums ir arī demokrātijā,» piebilda politiķis. Kučinskis domā, ka ZZS Saeimas frakcijā atbalsts Grigulei ir mazākumā, bet Rīgas nodaļā situācija ir pretēja.

Taujāts, kāpēc personām, kuras pauž valsts interesēm pretējas nostājas, par to nekas nav, Kučinskis uzsvēra, ka pret vēlētām personām nopietni var vērsties tikai vēlētāji, tās pārvēlot vai nepārvēlot.

Kā iepriekš vērtēja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, LZS Rīgas nodaļā nav jūtams noskaņojums rosināt no politiskā spēka izslēgt Griguli. Skaidrojot lēmumu pieņemšanas procedūru LZS iekšienē, politiķis vērsa uzmanību, ka par biedru uzņemšanu un izslēgšanu no LZS sākotnēji lemj vietējā nodaļa un pēc tam valde apstiprina vai neapstiprina nodaļas lēmumu.

LZS Rīgas Jaunā nodaļa jautājumu par Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules (ZZS) «pret» balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā plāno skatīt janvāra otrajā pusē, pastāstīja nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs.

Lai sēdē būtu klāt visa nodaļas vadība, biedru sapulci plānots rīkot nedēļā, kas sāksies 23.janvārī. Konkrēts datums vēl būs jāsaskaņo ar pašu Griguli. Sanāksmes laikā biedri vēlēsies uzklausīt politiķes viedokli par šo situāciju, norādīja nodaļas vadītājs. Pēc EP deputātes uzklausīšanas biedru sapulce lems par tālāko rīcību.

Grigule iepriekš pavēstīja, ka viņas tikšanās ar partijas pārstāvjiem varētu notikt tikai pēc Jaunā gada.

Vaicāts par iespēju lemt par Grigules izslēgšanu no nodaļas un partijas, Veinbergs norādīja, ka pats šādu lēmumu neatbalstītu. Taču viņš norādīja, ka lēmums, kā rīkoties, būs jāpieņem visiem biedriem kopā. LZS Rīgas Jaunajā nodaļā ir 35 biedri.

Kā ziņots, EP deputāte Grigule nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu