Klaipēdā muitnieki atklāj trīs miljonus kontrabandas cigarešu paciņu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Lietuvas Muitas departamenta Krimināldienesta darbinieki pagājušajā nedēļā Klaipēdas brīvās ekonomiskās zonas teritorijā izvietotās noliktavās atklāja vairāk nekā trīs miljonus paciņu kontrabandas cigarešu, kas ir lielākais šogad atklātais kontrabandas cigarešu daudzums, ceturtdien informēja muitas Krimināldienestā.

Atklāto kontrabandas cigarešu tirgus vērtība vēl tiek precizēta, bet tiek lēsts, ka tā sasniedz vismaz 7-8 miljonus eiro. Aplēses liecina, ka tāda daudzuma tabakas izstrādājumu pārvadāšanai nepieciešamas vismaz piecas kravas automašīnas.

Atbildīgās institūcijas pieļauj, ka cigaretes ir ievestas kontrabandas ceļā un paredzētas nelegālai pārdošanai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Izmeklētāji pieļauj, ka atklātais ir liels trieciens labi organizētam starptautiskam kontrabandistu tīklam, kas tabakas produkciju kontrabandas ceļā ieved ES tirgū, viltojot dokumentus ārzonās reģistrētu kompāniju aizsegā.

Klaipēdā atklātās cigaretes ir no dažādām valstīm, tostarp Baltkrievijā ražotās «NZ Black», «NZ Gold» un «TS», kā arī Rumānijā ražotās «Regina Red», «Regina Blue», «Vali», «Oris», «Golden Gery» un «Camri». Tāpat atklāto cigarešu klāstā ir, piemēram, «Mond Super Slim» no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un «Ashima» no Ķīnas.

Operācijas laikā izmeklētāji cenšas noskaidrot arī grupējumā iesaistītās personas. Muitas Krimināldienesta sadarbībā ar ārvalstu institūcijām iegūtā informācija liecina, ka lielākā daļa no grupējuma pārstāvjiem ir Moldovas un Ukrainas pilsoņi.

Izmeklēšana lietā turpinās, lai kontrabandas organizatorus sauktu pie atbildības.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu