HGK Drift Challenge uzvaru izcīna amerikāņu Formula Drift pilots Fīlds

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušo sestdien, 30. jūnijā, Biķernieku trasē tika aizvadītas HGK Drift Challenge sacensības, kurās piedalījās pasaules līmeņa zvaigznes no deviņām valstīm. Uzvaru izcīnīja amerikāņu Formula Drift pilots Mets Fīlds, finālā pieveicot HGK komandas braucēju Kristapu Blušu. Trešā vieta lietuvietim Aurimas «Odi» Bakčis, kas nozīmēja, ka pirmo reizi Eiropā visu pjedestālu aizņēma pasaules spēcīgākā drifta seriāla – Formula Drift – piloti.

Piektdien notikušajā kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja latviešu piloti. Pirmās divas vietas ieņēma titulētākais latviešu drifteris Jānis Eglīte un bijušais Baltijas un Latvijas čempions Ingus Jēkabsons. Trešais rezultāts - polim Pāvelam Borkovskim, kamēr viesi no Formula Drift vēl cīnījās ar automašīnas regulējumiem un attiecīgi uzrādīja vien septīto (Bakčis) un 19. rezultātu (Fīlds).

Foto: Publicitātes foto

Kvalifikācijas līderiem sacensības neizvērtās kā plānots, jo Eglīte jau TOP 16 piedzīvoja pusass defektu pret igauni Kristjanu Salmri, savukārt Jēkabsonam tāds pats defekts TOP 8 cīņā pret Odi Bakči. Jāatzīmē, ka gan Bakčis, gan Fīlds ar katru braucienu uzņēma arvien labāku formu un aizcīnījās līdz savstarpējam pusfinālam.

Tajā spēcīgāks izrādījās Fīlds, kamēr otrajā pusfinālā Kristaps Blušs spēja pieveikt bijušo Latvijas čempionu Ēriku Ulasu. Ārpus labāko četrinieka bija spiesti palikt tādi piloti kā bijušie Austrumeiropas čempioni Dmitrijs Iļjuks un Ivo Cīrulis, kā arī pagājušā gada HGK Drift Challenge uzvarētājs Harolds Valdma.

Cīņā par trešo vietu Ulass pieļāva rupju kļūdu un sagriezās, savukārt finālā ļoti līdzvērtīgā cīņā tomēr pārāks izrādījās Fīlds. Tādējādi Fīlds kļuvis par pirmo sportistu ārpus Eiropas, kas spējis uzvarēt drifta sacensībās Biķerniekos. Pēc pasākuma Formula Drift zvaigznes atzina, ka trase, cīņas un arī fani esot bijuši lieliski un ka viņi nākotnē cer atgriezties Latvijā.

HGK Drift Challenge rezultāti:

1. Mets Fīlds, ASV

2. Kristaps Blušs, Latvija

3. Aurimas Bakčis, Lietuva

4. Ēriks Ulass, Latvija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu