Maduro slēdz Venecuēlas robežu ar Kolumbiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Venecuēlas sociālistu prezidents Nikolass Maduro pirmdien licis uz 72 stundām slēgt valsts robežu ar Kolumbiju, apsūdzot ASV atbalstītas mafijas par centieniem destabilizēt valsts ekonomiku.

«Esmu pieņēmis lēmumu uz 72 stundām slēgt robežu ar Kolumbiju,» televīzijā paziņoja Maduro, saucot to par «grūtu», bet «neizbēgamu» izvēli.

Viņš sacīja, ka Venecuēla kritusi par upuri sazvērestībai «destabilizēt» tās ekonomiku un vainojams ir grupējums, ko «nolīgusi ASV Finanšu ministrija».

Šis paziņojums izskanēja dienu pēc tam, kad Maduro parakstīja ārkārtas dekrētu par 100 bolivaru banknošu izņemšanu no apgrozības. Lai arī 100 bolivari ir nominālvērtības ziņā lielākās banknotes, to melnā tirgus vērtība ir tikai apmēram divi eiro centi.

Maduro paziņojis, ka kriminālie grupējumi pie Venecuēlas robežas ar Kolumbiju uzpērk Venecuēlas valūtu, lai par to Venecuēlā iegādātos subsidētās preces un kontrabandas ceļā tās nogādātu Kolumbijā, kur tās var pārdot ar lielu peļņu.

Venecuēlā, kuras valdība īsteno kreisu politiku un ekonomika ir atkarīga no naftas eksporta, krītot naftas cenām, ir iestājusies dziļa tautsaimniecības krīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu