Policija: Uzbrukumu Ohaio universitātes studentu pilsētiņā sarīkojis universitātes students

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzbrukumu ASV Ohaio štata universitātes studentu pilsētiņā pirmdien sarīkojis viens no universitātes studentiem, kura ģimene imigrējusi no Somālijas, pavēstījušas amatpersonas.

(Papildināts viss teksts.)

Policija uzbrucēju identificējusi kā universitātes studentu Abdulu Razaku Ali Artanu, kurš rīkojies viens, un varasiestādes uzbrukumu izmeklē kā teroraktu.

Viņš dažas minūtes pirms uzbrukuma sociālajā tīklā «Facebook» ievietojis niknu pret ASV vērstu ierakstu.

«Es to vairs nevaru izturēt. Amerika! Beidz iejaukties citās valstīs, it īpaši musulmaņu kopienā. Mēs neesam vāji. Mēs neesam vāji, atceries to,» teikts Artana ierakstā, kuru varasiestādes ātri padarīja nepieejamu. «Ja vēlaties, lai mēs, musulmaņi, izbeigtu vientuļo vilku uzbrukumus, tad slēdziet mieru. Mēs jums neļausim gulēt, ja vien jūs neslēgsiet mieru ar musulmaņiem.»

Viņš arī kā varoni min ASV dzimušo radikālo jemeniešu sludinātāju Anvaru al Avlaki, kurš 2011.gadā tika nogalināts ASV bezpilota lidaparāta uzlidojumā Jemenā. Al Avlaki bija vispazīstamākais islāmists, kurš aktīvi izmantoja internetu un videotehniku, lai propagandētu terorismu un mobilizētu fanātiski noskaņotos elementus cīņai ar Rietumiem.

Uzbrukumā Ohaio štata universitātes studentu pilsētiņā pirmdien tika ievainoti 11 cilvēki, bet uzbrucēju nošāvusi policija.

Neviens cietušais nav guvis dzīvībai bīstamus ievainojumus.

Uzbrucējs ar automašīnu iebrauca cilvēku pūlī, pēc tam izkāpa no transporta līdzekļa un sāka uzbrukt cilvēkiem ar miesnieka nazi, paziņoja policijas pārstāvis, piebilstot, ka pirmais policists notikuma vietā ieradies nepilnas minūtes laikā un ātri likvidējis draudus.

Ohaio štata universitātei ir viena no lielākajām studentu pilsētiņām ASV ar aptuveni 66 000 studentu.

Varasiestādes paziņojušas, ka situācija ir atrisināta un pilsētiņa atkal ir drošībā, taču mācības uz atlikušo dienas daļu atceltas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu