Par LZA īstenajiem locekļiem ievēl septiņas personas, tostarp Druvieti un Šteinbuku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) rudens pilnsapulcē par LZA īstenajiem locekļiem ievēlētas septiņas personas, aģentūra LETA uzzināja LZA.

Par īstenajiem locekļiem ievēlēti bijusī izglītības un zinātnes ministre, Latvijas Universitātes prorektore Ina Druviete, LU Ķīmiskās fizikas institūta direktors Donāts Erts, LU Cietvielu fizikas institūta vadošais pētnieks Aleksejs Kuzmins, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāns Remigijs Počs, LU Fizikas un matemātikas fakultātes katedras vadītājs Uldis Rogulis, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka un Latvijas Organiskās sintēzes institūta Organiskās ķīmijas laboratorijas vadītājs Pēteris Trapencieris.

Par LZA korespondētājlocekļiem ievēlēts Ivars Austers, Uģis Cābulis, Ēriks Jēkabsons, Sandra Muižniece-Brasava, Aiva Plotniece, Gita Rēvalde un Andris Zeltiņš.

Savukārt par LZA ārzemju locekļiem ievēlēts Zenons Dabkevičius (Lietuva), Vladimirs Gevorgjans (ASV), Viktors Sņiečkus (ASV) un Jānis Vārna (Zviedrija).

Par Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekļiem ievēlēti Mārtiņš Brauns un Arnolds Klotiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu