Izvairies no blēžiem! Izrādās, pērkot saldētas zivis, pusi maksājam par ledu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Raidījuma Bez Tabu skatītāja Elvīra iegādājusies saldēto mantija fileju un kārtējo reizi secinājusi, ka pēc atlaidināšanas no kilogramu smagā iepakojuma čiks vien sanāk.

No četriem lieliem filejas gabaliem pāri paliek liels trauks ar ūdeni un viena maza saujiņa sadrupušas zivs, kas garšo pēc ledus.

«Raidījums veic eksperimentu. Iegādājas sasaldētu zivs fileju. To atlaidina istabas temperatūrā. Uz iepakojuma norādīts, ka kopējais svars ir 1000 gramu, bet zivs neto svars ir 800 gramu. Nosverot izrādās, ka vairāk nekā 400 gramu ir ūdens, bet no pašas zivs filejas palikuši vien 526 grami.»

Ražotājs taisnojas, ka uz iepakojuma norāda nevis zivs tīrsvaru, kāds paliek, zivi atlaidinot, bet gan svaru, kāds ir, noņemot ledus glazūru.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis gan skaidro, ka Eiropas Parlamenta un Padomes Regula par pārtikas produktu informācijas sniegšanu patērētajam nosaka, ka uz produkta iepakojuma jānorāda sausais tīrsvars, nevis pēc ledus glazūras noņemšanas.

Tam piekrīt arī

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji. Jau sen neesot veikuši sasaldēto produktu svara atbilstības kontroli,

taču esot ieplānojuši papildu līdzekļus, lai pēc Jaunā gada uzsāktu vērienīgu pārbaudi, vai svars atbilst marķējumā norādītajam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu