Ungārijas cietumnieki pabeiguši būvēt daļu otrā žoga uz robežas ar Serbiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas cietumnieki ir pabeiguši būvēt daļu no valsts otrā žoga uz robežas ar Serbiju, pirmdien vēstīja Ungārijas televīzija.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns par otra žoga būvniecību paziņoja augustā, lai nostiprinātu jau esošo žogu uz 175 kilometrus garās robežas ar Serbiju.

Trīs metrus augsto un 10,3 kilometrus garo žogu Ungārijas cietumnieki sāka būvēt pirms mēneša.

Jaunais žogs ir aprīkots ar siltuma un kustības sensoriem, kā arī nakts redzamības kamerām, vēsta Ungārijas mediji.

Gaidāms, ka žoga pabeigšana ļaus samazināt robežas apsardzībai nepieciešamo policistu un karavīru skaitu. Valdība vēlāk lems par to, kad tiks būvēta atlikusī žoga daļa, norāda Ungārijas sabiedriskā televīzija M1.

Orbāns ir paziņojis, ka Ungārijai jāstiprina robeža gadījumam, ja sabruks Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanās par nelegālās imigrācijas apkarošanu.

Orbāns ir kļuvis par līderi tiem, kas iestājas pret Vācijas kancleres Angelas Merkeles atbalstīto «atvērto durvju» politiku patvēruma meklētāju jautājumā.

Ungārijas teritoriju pērn nelegāli šķērsoja 400 000 imigrantu, cenšoties nokļūt turīgajās Rietumeiropas valstīs. Šo plūsmu izdevās apturēt vienīgi pēc tam, kad Ungārija uz savas robežas ar Serbiju un pēc tam arī ar Horvātiju uzcēla žogu un pieņēma bargus likumus par robežas nelegālu šķērsošanu. Tomēr kopējo nelegālo imigrantu straumi uz Vāciju un citām Eiropas ziemeļu valstīm izdevās iegrožot tikai pēc tam, kad Briseles skaļi peltajam Budapeštas paraugam sekoja arī pārējās valstis, kas atradās tā dēvētā Balkānu maršruta ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu