Kārsavā par seifa ar ieroci zādzību aiztur trīs policijas redzeslokā iepriekš nonākušus vīriešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārsavā par seifa, kurā glabājās pistole IŽ, munīcija un nauda - ap 300 eiro, zādzību policijas darbinieki aizturējuši trīs par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem policijas redzeslokā iepriekš nonākušus vīriešus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, vakar, 8.novembrī, Ludzas policijas iecirknī tika saņemta informāciju par to, ka Kārsavas novadā Mežvidu pagastā no kādas mājas nozagts metāla seifs.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas - par šaujamieroča un munīcijas zādzību. Reģistrētais šaujamieroča īpašnieks, 1974.gadā dzimis vīrietis, norādīja, ka, iespējams, zādzība notikusi iepriekšējās dienas vakarā.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā policijas darbinieki noskaidroja iespējamo vainīgo personu loku. Tajā pašā dienā iespējamās vainīgas personas - 1995., 1987. un 1978.gadā dzimušie Kārsavas novada iedzīvotāji - tika aizturēti. Vecākā vīrieša dzīvesvietā tika veikta arī sankcionēta kratīšana, kuras gaitā tika atrasts gan nozagtais šaujamierocis un munīcija, gan arī daļa no nozagtās naudas.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka pēc zādzības noziedznieki, izmantojot leņķa slīpmašīnu, sagrieza seifu un izņēma visu, kas tajā tika glabāts. Vēlāk, lai noslēptu nozieguma pēdas, seifu izmeta kādā meliorācijas grāvī.

Izmeklēšana turpinās, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Par zādzību, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par šaujamieroču vai munīcijas zādzību paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu