Kasparovs: Trampa uzvara būtu debesu dāvana Putinam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa uzvara prezidenta vēlēšanās būtu debesu dāvana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, uzskata cilvēktiesību aktīvists un bijušais pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs.

Kasparovs intervijā Slovākijas laikrakstam «Pravda» un «Defence Matters» pauda pārliecību, ka Putins noteikti vēlas Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās un strādā pie tās, jo Tramps ir ideāls kandidāts Putina interesēm.

«Viņš ir perfekts priekš Putina. Tramps ir haosa aģents. Tas ir viss, kas Putinam vajadzīgs,» norādīja Kasparovs.

Pēc viņa domām, to apliecina jau Trampa raksturs, un nemaz nevajag ielaisties spekulācijās par viņa iespējamo saistību ar Kremli.

Tomēr Kasparovs pieļāva, ka Trampam varētu būt kāda ciešāka saikne ar Maskavu, kas, iespējams, atspoguļojas republikāņa nodokļu deklarācijā, ko viņš joprojām nav publiskojis.

«Bet es nevēlos nodoties spekulācijām,» viņš piebilda.

Kasparovs norādīja, ka Putins nevar uzvarēt cīņā ar stabilām institūcijām, tādām kā Eiropas Savienība (ES) un NATO, tādēļ Putinam nepieciešams haoss.

«Tramps ar savām runām par NATO nevajadzīgumu, par to, ka visiem būtu jāmaksā pašiem par sevi, spēlē Putina vārtos. Tramps būtu debesu dāvana Putinam,» sacīja Kasparovs, piebilstot, ka republikāņu kandidāts, visticamāk, gan neuzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās.

Vērtējot Putina un ASV Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones attiecības, Kasparovs sacīja, ka Putina attieksmi varētu dēvēt par naidu, kaut, iespējams, tas nav gluži pats piemērotākais vārds.

«Bet viņš noteikti baidās no viņas. Ne jau viņas retorikas dēļ. Bet tāpēc, ka Klintone mācās,» un tāpēc, ka ir nolēmusi atjaunot ticību Savienotajām Valstīm, sacīja Kasparovs.

«Putinam tā ir problēma. (..) Tādēļ Putins tik nopietni jaucas vēlēšanu procesā Savienotajās Valstīs,» viņš piebilda.

Kasparovs pauda bažas, ka Putins un viņa aģenti varētu mēģināt radīt nekārtības ASV, jo viņi «ir fenomenāli naida uzkurināšanā un tādu problēmu radīšanā, no kurām var gūt sev labumu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu