Ar līdz šim izcilāko programmu šodien sākas kinofestivāls «Spektrs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas rudens kinofestivālu birumā īpaši izceļas kinoprojekta «Spektrs» organizētais tāda paša nosaukuma kinofestivāls. Bez žūrijas un balvām, bet ar demokrātisku un ļoti entuziastisku pieeju kino — festivālā ir tikai desmit filmas, un katra no tām ir skatītāju uzmanības vērta! «Spektrs» zināms ar tradicionāli gaidītāko un pārsteidzošāko filmu pirmizrādēm, kā arī īpašiem kinomīļu iecienītiem pasākumiem — Holivudas un pašmāju filmu prezentācijām, izglītojošām lekcijām un dažādiem pārsteigumiem! Sīkāk par kinofestivālā gaidāmo stāsta tā veidotāji Sergejs Timoņins un Sergejs Musatovs.

Šoruden festivāls norisināsies jau sesto reizi un piedāvās savu līdz šim izcilāko programmu — lielisku filmu koncentrācijas ziņā pietuvojoties spilgtākajiem ārvalstu analogiem. Festivāla seja šoreiz ir talantīgā aktrise un pieckārtējā «Oscar» balvas nominante Eimija Adamsa — viņas filma «Atnācēji» («Arrival»), kuru jau tagad dēvē par šā gada «Interstellar», talantīgā kanādieša Denī Vilnēva («Ienaidnieks»/«Enemy», «Gūstekņi»/«Prisoners») režijā atklās festivālu, bet to noslēgs dizainera un režisora Toma Forda intriģējošais un ļoti gaidītais darbs «Nakts dzīvnieki» («Nocturnal Animals»), kur Eimijas partneri būs Džeiks Džilenhols, Maikls Šenons un Ārons Teilors-Džonsons.

Tāpat festivāla programmā viena no gada spēcīgākajām drāmām «Mančestra pie jūras» («Manchester by the Sea») ar izcilu Keisija Afleka un Mišelas Viljamsas sniegumu, esiet gatavi ekscentriskajai komēdijai «Mežakuilis un ūdenskrese» («Hunt for the Wilderpeople») no filmas «Kas notiek krēslā» režisora Taikas Vaititi, katastrofu filmai «Vilnis» («Bølgen») un skarbajam mūsdienu vesternam «Par katru cenu» («Hell or High Water»). Kā īpašs gardums kino baudītājiem — pavisam svaiga dokumentālā filma «Vernera Hercoga sapņi par savienoto pasauli» («Lo and Behold, Reveries of the Connected World»), kurā mūsdienu klasiķis sados pamatīgu sutu atkarīgajiem no mūsdienu tehnoloģijām, viedtālruņiem un virtuālās vides (neaizmirstot arī par pokemonu ķērājiem)!

Festivāla apmeklētājus gaida daudzpusīga, intriģējoša un aizraujoša kino programma no visas pasaules — šogad festivālā būs redzamas filmas no Norvēģijas, Lielbritānijas, Kanādas, Francijas un pat Jaunzēlandes! Lielākā daļa filmu festivālā piedzīvos savu Latvijas pirmizrādi:

  • «Atnācēji» («Arrival»), rež. Denī Vilnēvs, festivāla atklāšanas filma;
  • «Lo and Behold, Reveries of the Connected World», rež. Verners Hercogs;
  • «Vilnis» («The Wave»), rež. Rors Utaugs;
  • «Mežakuilis un Ūdenskrese» («Hunt for the Wilderpeople»), rež. Taika Vaititi;
  • «Gausie rietumi» («Slow West»), rež. Džons Maklīns;
  • «Ķēriens» («Snatch»), rež. Gajs Ričijs;
  • «Par katru cenu» («Hell or High Water»), rež. Deivids Makenzijs;
  • «Mančestra pie jūras» («Manchester by the Sea»), rež. Kenets Lonergans;
  • «Tas ir tikai pasaules gals» («It’s Only the End of the World»), rež. Ksavjē Dolans;
  • «Nakts dzīvnieki» («Nocturnal Animals»), rež. Toms Fords, festivāla noslēguma filma.

Ar pilnu festivāla programmu ir iespējams iepazīties vietnēs www.kinospektrs.lv un www.facebook.com/kinospektrs! Kinofestivāls «Spektrs» no 7. līdz 13. novembrim norisināsies k/t «Kino Citadele».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu