Liepājas deputātam pārmet patvaļīgu būvniecību; viņš sūdzības noraida

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Liepājnieki sūdzas par situāciju pie ēkas Ezera ielā 49 - izrakātais trotuārs saistīts ar Liepājas domes deputāta Jāņa Vilnīša vadītā Liepājas papīra meitasuzņēmuma First Label īstenoto žoga atjaunošanu. Arī Liepājas pilsētas būvvaldē TVNET noskaidroja, ka par patvaļīgu žoga būvniecību sākta administratīvā lietvedība. Savukārt pats deputāts apgalvoja: arhitekte teikusi, ka šajā gadījumā nav vajadzīga saskaņošana būvvaldē.

Iedzīvotāji sūdzas

Portāla TVNET rīcībā nonākusi informācija, ka būvniecības darbu dēļ pie ēkas Ezera ielā 49, Liepājā, izrakāts trotuārs, radot tādas bedres, kurās kājāmgājēji var gūt traumas.

Cilvēki ziņo, ka trotuārs izrakāts žoga būvdarbu dēļ, kurus veicot Liepājas deputāta Jāņa Vilnīša vadītā Liepājas papīra meitasuzņēmums First Label.

Liepājnieki pamanījuši, ka deputāts esot sācis nekur nesaskaņotus būvdarbus bez būvatļaujas.

Iedzīvotāji arī ziņo, ka ap būvdarbu vietu nav izvietots nekāds nožogojums, nav arī nevienas informējošas tāfeles par būvdarbu veicēju un atbildīgajiem.

Foto: TVNET lasītājs

Būvvalde sāk administratīvo lietvedību

Savukārt Liepājas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls TVNET pavēstīja, ka būvvalde 2016. gada septembrī izskatīja iedzīvotāja sūdzību par žoga un teritorijas apgaismojuma būvniecību Ezera ielā 49, Liepājā.

Sūdzībā norādīts, ka veikto darbu rezultātā bojāta pašvaldības teritorijā esošā ietve, kas savukārt apdraud garāmgājēju drošību un veselību.

Objekts apskatīts 2016. gada 19. septembrī un 12. oktobrī, un par veiktajām pārbaudēm sastādīti pārbaudes atzinumi. Pamatojoties uz pārbaudēs konstatēto, sākta administratīvā lietvedība.

Foto: TVNET lasītājs

Patvaļīga žoga būvniecība

Uz TVNET atkārtotu jautājumu, vai taisnība, ka būvdarbi nav saskaņoti, Štāls skaidroja, ka ietves bojāšana nebija atļauta, taču tā ir novērsta un bīstamības nav.

Administratīvā lietvedība ir sākta par patvaļīgu žoga būvniecību šajā adresē.

Par to būvvalde pieņems lēmumu.

Atkārtoti apskatot objektu, konstatēts, ka ietve atjaunota iepriekšējā stāvoklī.

Foto: TVNET lasītājs

Vēlējās sakārtot žogu

Bet Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis TVNET sacīja, ka First Label zemesgabalu Ezera ielā 49 iegādājās pirms nepilna gada. Toreiz ap to atradās četri dažādi žogu veidi. Tā kā teritorijā varēja varēja iekļūt bezpajumtnieki, pašvaldības policija ziemā uzņēmumam aizrādīja, ka nav sakārtots žogs.

Tuvojoties vasarai, uzņēmums vērsās būvvaldē ar iesniegumu, lai saskaņotu žoga atjaunošanu.

Taču arhitekte atbildējusi, ka žoga atjaunošanai neesot vajadzīga saskaņošana būvvaldē.

Vilnītis uzsvēra, ka First Label ir liels uzņēmums un tas vēlējies rīkoties atbilstoši visām prasībām, nevis ietaupīt 100 eiro par žoga atjaunošanas saskaņošanu.

Foto: TVNET lasītājs

Tie neesot būvdarbi

Viņš arī apgalvoja, ka žoga atjaunošana nav uzskatāma par būvdarbiem. Šajā teritorijā neesot jauktas nost ēkas, bet tikai atjaunots žogs, uzstādīts apgaismojums un novērošanas kameras. Tas saistīts ar lielo zādzību skaitu šajā apkārtnē.

Kādreiz degradētais objekts tagad ir sakārtots, lai mazinātu noziedzību šajā Liepājas rajonā, deputāts teica.

Sūdzības saista ar latviešu nenovīdību

Viņš arī apgalvoja, ka žoga atjaunošanas dēļ nav radušās bedres trotuārā.

Trotuāra bojājumi varētu būt bijuši iespējami tikai uz īsu brīdi

- maksimāli nedēļu, kamēr tika mainīti žoga stabi. Tagad žoga atjaunošana ir pilnībā pabeigta un trotuārs ir atjaunots iepriekšējā stāvoklī.

Deputāts arī piebilda, ka teritorijas apsaimniekotājiem ir ļoti labas attiecības ar kaimiņiem un, iespējams, iedzīvotāju sūdzības saistītas ar latviešu nenovīdību, redzot, ka kāds cits dara kaut ko labu.

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu