Pie Svētā Pētera baznīcas izveidos Reformācijas laukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pretī Rīgas Svētā Pētera baznīcai izveidos Reformācijas laukumu, Rīgas domes sēdē nolēma deputāti.

Reformācijas 500.gadadienai veltīto pasākumu organizēšanai Rīgā tika izveidota darba grupa, kurai viens no būtiskākajiem jautājumiem bija Reformācijas laukuma izveide. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičš vēstulē minējis, ka 29.septembra sanāksmē, kurā piedalījās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) pārstāvis arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes profesore Laima Geikina, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Vācijas vēstniecības pārstāve Tulkošanas nodaļas vadītāja Anda Švēde un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, kopīgi tika panākta vienošanās, ka par Reformācijas laukumu turpmāk vajadzētu dēvēt Rīgas Svētā Pētera baznīcas priekšā esošo laukumu.

Rīgas Vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijas locekļi sēdē 30.septembrī pārrunāja, ka vēsturiski reformācija bija liels un nozīmīgs notikums un tas ir tieši ietekmējis arī Latvijas iedzīvotājus, veidojot iedzīvotāju mentalitāti, tikumus, pasaules redzējumu un ietekmējot valsts teritorijā esošo kultūrvidi un arī paražas.

Minētajai vietai vēsturiski lietoti arī nosaukumi Pētera laukums un Pēterbaznīcas laukums un daļai arī Pēterbaznīcas iela. Laukuma kontūra un robežas būs noteiktas atbilstoši vēsturiskā centra laukuma robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu